Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου 2016

Αλλάζουν τα φώτα σε Ορεστιάδα και Αλεξανδρούπολη!

Θα τοποθετηθούν φωτιστικά σώματα LED – Η εξόφληση της δαπάνης θα γίνει από την εξοικονόμηση ενέργειας.
Με λάμπες LED πρόκειται να αντικατασταθεί ο ηλεκτροφωτισμός στον Δήμο Ορεστιάδας. Ενά έργο πνοής ύψους 2.500.000 € πρόκειται να εντάξει στον άμεσο προγραμματισμό του ο Δήμος Ορεστιάδας προκειμένου να εξαληφθεί το φαινόμενο των σκοτεινών δρόμων και χωριών σύμφωνα με την τοποθέτηση του Δήμαρχου κ. Μαυρίδη κατά την ειδική συνεδρίαση που έγινε για τον προϋπολογισμό του Δήμου Ορεστιάδας για το 2017.
Όπως ανέφερε ο κ. Μαυρίδης οι τεχνικές υπηρεσίες του δήμου έχουν καταγράψει τις ανάγκες για προμήθεια των νέων φωτιστικών σωμμάτων που θα άλλαξουν την νυχτερινή όψη όχι μόνο του αστικού ιστού αλλά όλου του Δήμου Ορεστιάδας.
Μάλιστα ο κ. Μαυρίδης, όπως συμπλήρωσε, για την ολοκλήρωση του έργου κατά μεγάλη πιθανότητα ο Δήμος δεν θα χρειαστεί να προβεί σε δανεισμό καθώς έχει κατατεθεί ένα διαφορετικό μοντέλο εξόφλησης αυτής της δαπάνης  που θα οδηγήσει στην εξόφληση της με την ταυτόχρονη εξοικονόμιση ενέργειας.
Πρέπει να σημειωθεί ότι αντίστοιχο πρόγραμμα ύψους επίσης 3,5 εκατομμυρίων Ευρώ, έχει εξασφαλίσει και ο Δήμος Αλεξανδρούπολης, προκειμένου να επεκτείνει τον φωτισμό σε όλα τα σημεία της πόλης και των οικισμών, με ταυτόχρονη εξοικονόμηση ενέργειας.


Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος κ. Ευάγγελος Λαμπάκης, θα αλλάξει κυριολεκτικά η νυκτερινή όψη ολόκληρου του Δήμου Αλεξανδρούπολης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου