Κυριακή, 8 Ιουλίου 2018

«Είμαστε περήφανοι, δεν ζητάμε να πλουτίσουμε αλλά να αποζημιωθούμε» - Ξεχείλισε το ποτήρι των αγροτών του Έβρου

«Στον Έβρο όλες οι οικογένειες έχουν από έναν αγρότη, είμαστε η βαριά βιομηχανία του Νομού και θέλουμε στήριξη».
Αυτό είναι το κύριο αίτημα των εκπροσώπων του πρωτογενούς τομέα του Έβρου, οι οποίοι βλέπουν τα χωράφια τους να καταστρέφονται από τις καιρικές συνθήκες μην μπορώντας να αντιδράσουν και διεκδικώντας τα αυτονόητα.
Το εν λόγω αίτημα εκφράζεται και υποστηρίζεται από επιστολή με σειρά αιτημάτων που απέστειλαν στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων οι Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων του Βορείου τμήματος του Νομού.
Οι εκπρόσωποι των αγροτών, ένωσαν τις φωνές τους και αποφάσισαν για ακόμη και φορά να διατρανώσουν τα αιτήματά τους για έγκαιρη και πλήρη αποζημίωση από τον ΕΛΓΑ, αφού για πολλοστή φορά βρίσκονται αντιμέτωποι με τα ίδια προβλήματα, τα οποία επιδεινώνει η πάροδος του χρόνου.
Οι αγρότες φέτος είδαν την παραγωγή τους να επηρεάζεται από τις πλημμύρες με τεράστιους όγκους νερού που μετέτρεψαν 95.000 στρέμματα (40.000 εκ των οποίων αγροτικές εκτάσεις) σε λιμνοθάλασσες, από την ανομβρία που «χτύπησε» πολλές περιοχές, και τις απότομες βροχοπτώσεις που ακολούθησανκαι κατέστρεψαν ό,τι ωφέλιμο είχε απομείνει από την φετινή καλλιεργητική περίοδο.
Υπενθυμίζεται πως την Δευτέρα 9 Ιουλίου πρόκειται να λάβει χώρα στο Διδυμότειχο διευρυμένη σύσκεψη, στην οποία αναμένεται να δώσει το παρόν μεγάλη μερίδα του αγροτικού κόσμου, αυτοδιοικητικοί και βουλευτές, με «υψηλό προσκεκλημένο» τον καθ΄ ύλην αρμόδιο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου.
Στην επαρχία που πλήττεται από τα ποσοστά ανεργίας, με τη διαρκή παρότρυνση από το κεντρικό κράτος προς τους «ακρίτες που φυλάνε Θερμοπύλες», ιδιαίτερα τους νέους, να μην εγκαταλείπουν τον τόπο τους, βρισκόμαστε για ακόμη μια φορά στο ίδιο έργο θεατές, και μάλιστα στο «δράμα» του πρωτογενούς τομέα που είναι η αρχή και το τέλος του Έβρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου