Τρίτη, 3 Ιουλίου 2012

Την Παρασκευή οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης

Το απόγευμα της Παρασκευής θα αρχίσει στη Βουλή η τριήμερη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης, παρόντος του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Η διαδικασία θα κορυφωθεί τα μεσάνυχτα της Κυριακής με την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης. Την Πέμπτη, αναμένεται η πρώτη συνάντηση Σαμαρά-τρόικας.

Ο Πρωθυπουργός θα βρεθεί την Πέμπτη στο Μέγαρο Μαξίμου και θα έχει και την πρώτη, μικρής διάρκειας, συνάντηση με την τρόικα.

Την Πέμπτη θα γίνει επίσης, η ορκωμοσία του νέου υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα. Μαζί του θα ορκισθούν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, ο οποίος θα οριστεί υφυπουργός Επικρατείας, και ο βουλευτής Καρδίτσας Κ. Τσιάρας ως υφυπουργός Αποδήμου Ελληνισμού.


Στο μεταξύ, με εντολή του Πρωθυπουργού προς τους υπουργούς, καταργούνται όλες οι αμειβόμενες Επιτροπές των υπουργείων, καθώς και οι Ειδικές Γραμματείες.
Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, η ανασυγκρότηση των όποιων Γραμματειών και Επιτροπών στα υπουργεία θα γίνει πλέον από μηδενική βάση.
Διευκρινίζεται επίσης ότι απόφαση αυτή δεν ισχύει για Ειδικές Γραμματείες που δεν μπορούν να διακόψουν τη λειτουργία τους, όπως το ΣΔΟΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου