Κυριακή, 30 Δεκεμβρίου 2012

Μειωμένος ο τζίρος των καταστημάτων


Μειωμένος ως και 50% κατά μέσον όρο ήταν ο τζίρος των εμπορικών καταστημάτων την Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2012 και την παραμονή των Χριστουγέννων σε όλη την Ελλάδα. Αν και ο κόσμος που κατέβηκε στην αγορά ήταν περισσότερος από πέρυσι, σύμφωνα με «Τα Νέα», οι έμποροι «κάνοντας ταμείο» είδαν τις εισπράξεις τους σημαντικά «φτωχότερες» σε σχέση με πέρυσι.

Σύμφωνα με στοιχεία της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου το βασικό συμπέρασμα της πρώτης καταγραφής που διενήργησε σχετικά με την πορεία του τζίρου των εμπορικών καταστημάτων είναι η κατακόρυφη πτώση της κατανάλωσης. Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες εμπορικών επιχειρήσεων τόνισαν ότι ενώ υπήρχε αρκετός κόσμος στον δρόμο, οι περισσότεροι εξ αυτών είχαν διάθεση μόνο για βόλτα και όχι για αγορές, καθώς τα χρήματα είναι πλέον ελάχιστα στις τσέπες των καταναλωτών.

Μάλιστα, όπως λένε, ακόμα και εκείνοι πραγματοποιήσαν αγορές διέθεσαν σημαντικά χαμηλότερα ποσά. Ο μήνας Δεκέμβριος που παραδοσιακά είναι μήνας αγορών, καθώς πραγματοποιείται σε αρκετούς κλάδους του εμπορίου το 50% και πλέον των πωλήσεών τους, φέτος δεν θυμίζει με τίποτα άλλες χρονιές. Οπως λένε στελέχη της αγοράς, η πτώση της κατανάλωσης έπληξε ακόμα και τις μεγάλες αλυσίδες και τα πολυκαταστήματα και έφτασε στο 15%-20%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου