Πέμπτη, 6 Δεκεμβρίου 2012

Εντάσεις στις πορείες στη μνήμη του Γρηγορόπουλου

Σαν σήμερα, τέσσερα χρόνια νωρίτερα, ο 15χρονος Αλέξης Γρηγορόπουλος έπεσε νεκρός από το όπλο ειδικού φρουρούΕπαμεινώνδα Κορκονέα στα Εξάρχεια. Συγκεντρώσεις είχαν προγραμματισθεί από το πρωί στο κέντρο τις Αθήνας, ενώ είναι κλειστοί από τις 10 το πρωί οι σταθμοί του Μετρό "Σύνταγμα" και "Πανεπιστήμιο". Προς αποφυγή επεισοδίων,  οι αστυνομικές δυνάμεις είναι σε επιφυλακή, όπου 5.000 άνδρες έχουν επιστρατευθεί.
Η πρώτη συγκέντρωση είχε προγραμματισθεί στα Προπύλαια και βρίσκεται σε εξέλιξη. Καθώς η πορεία έφτασε στο Σύνταγμα δημιουργήθηκαν εντάσεις ανάμεσα σε μαθητές, φοιτητές και αστυνομία. Στην πλατεία Ομόνοιας νεαροί επιδόθηκαν σε πετροπόλεμο και απωθούνται από τις αστυνομικές δυνάμεις, με αποτέλεσμα να υπάρχει κυνηγητό στους δρόμους γύρω από την πλατεία. Η αστυνομία έχει προχωρήσει σε τουλάχιστον μία προσαγωγή.
Στις 5 το απόγευμα έχει προγραμματισθεί συγκέντρωση από τη Νεολαία του Συνασπισμού και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ενώ στις 7 το απόγευμα από αντιεξουσιαστές. Για τις 9 το βράδυ έχει προγραμματισθεί μνημόσυνο στον τόπο της δολοφονίας.
Στη Θεσσαλονίκη ένταση επικράτησε έξω από το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, κατά τη διάρκεια της μαθητικής πορείας στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου, όταν κάποιοι από τους συμμετέχοντες άρχισαν να πετούν πέτρες και κροτίδες προς την πλευρά των αστυνομικών δυνάμεων που περιφρουρούσαν το κτήριο. Οι αστυνομικοί απάντησαν με χειροβομβίδες κρότου λάμψης ενώ, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, έγιναν και προσαγωγές. Η πορεία κατευθύνθηκε στη συνέχεια προς την οδό Αγίου Δημητρίου, όπου κάποιοι διαδηλωτές πέταξαν και μολότοφ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου