Τετάρτη, 26 Μαρτίου 2014

Κλείνουν επ” αόριστον τα φαρμακεία – Θα λειτουργούν μόνο τα διανυκτερεύοντα και διημερεύοντα

Απεργία διαρκείας ξεκινούν από σήμερα οι φαρμακοποιοί. Τα φαρμακεία στην Αττική θα παραμείνουν ανοιχτά μέχρι τις 14:30 και στη συνέχεια θα κλείσουν επ” αόριστον. Στη διάρκεια της απεργίας θα λειτουργούν μόνο τα διανυκτερεύοντα και τα διημερεύοντα φαρμακεία.
farmakeioΣτις 16:00 έχει προγραμματιστεί γενική συνέλευση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.
Οι φαρμακοποιοί κάνουν λόγο για πρωτοφανή κοροϊδία της κυβέρνησης, η οποία, όπως υποστηρίζουν, φέρνει ύπουλα και αιφνιδιαστικά, την τελευταία στιγμή, στο νομοσχέδιο που συμφώνησε με την τρόικα, αλλαγές στο καθεστώς των φαρμακείων, οδηγώντας τον κλάδο σε καταστροφή και τη δημόσια τγεία σε κίνδυνο.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ), Κυριάκο Θεοδοσιάδη, προωθούνται διατάξεις που βάζουν τα φαρμακεία από την πίσω πόρτα στα σούπερ μάρκετ και τα παιχνιδάδικα, που επιτρέπουν σε ένα μόνο φαρμακοποιό να έχει δυνατότητα να κατέχει άδειες 100 και πλέον φαρμακείων, τα φαρμακεία να ανοίγουν όποτε και ό,τι ώρα θέλουν, ότι καταργεί τις αποστάσεις μεταξύ φαρμακείων, με συνέπεια τη συσσώρευση φαρμακείων στα κέντρα των πόλεων, ενώ το φάρμακο με την απελευθέρωση τιμής από 1-1-2017 γίνεται εμπόρευμα.
Οι φαρμακοποιοί δηλώνουν αποφασισμένοι να μην ανοίξουν τα φαρμακεία τους, αν δεν αποσυρθούν οι συγκεκριμένες διατάξεις, σημειώνοντας  χαρακτηριστικά: «Θα είμαστε στα «κάγκελα» και τους δρόμους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου