Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2016

Τα βήματα του σχεδίου διαχείρισης αποβλήτων στον Έβρο

Στο χρονοδιάγραμμα που έχει προβλεφθεί για την περιφερειακή ενότητα Έβρου στο πλαίσιο των Στρατηγικών Μελετών Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) για τη διαχείριση των αποβλήτων, αναφέρεται ο βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Καΐσας, κάνοντας λόγο για “δρομολόγηση οριστικής λύσης για τα απόβλητα του Έβρου”. 
Οι ΣΜΠΕ βρίσκονται στο στάδιο της κύρωσης με Κοινή Υπουργική Απόφαση και για την Περιφερειακή Ενότητα Έβρου προβλέπονται τα εξης: 
2016-2017
Μεταβατική περίοδος με λειτουργία χώρων υγειονομικής ταφής στον νομό.
Δημιουργία μικρής μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων στην Σαμοθράκη.
Μονάδα κομποστοποίησης στην Αλεξανδρούπολη με παράλληλη ανάπτυξη δικτύου αποκομιδής απορριμμάτων στην πηγή (νέο δίκτυο κάδων και πράσινων σημείων) ώστε να καταστεί αποτελεσματική η λειτουργία της μονάδας κομποστοποίησης.
2018-2020
Κατασκευή κεντρικής μονάδας επεξεργασίας αποβλήτων στην Αλεξανδρούπολη.
Κατασκευή κεντρικής μονάδας επεξεργασίας αποβλήτων στον Βόρειο Έβρο (Ορεστιάδα).
Η μονάδα που θα κατασκευαστεί στον Βόρειο Έβρο θα εξυπηρετεί τους Δήμους Ορεστιάδας και Διδυμοτείχου, ενώ με την δημιουργία της μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων στην Σαμοθράκη, προβλέπεται η ολοκληρωτική λύση στο χρόνιο πρόβλημα της ιδιαίτερα δαπανηρής μεταφοράς των απορριμμάτων του νησιού.
Βάσει του πλάνου που έχει καταρτιστεί, στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα κυρώνονται με νόμο και τα σχέδια μελετών των Περιφερειών ώστε να ξεκινήσουν οι διαγωνιστικές διαδικασίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου