Κυριακή, 3 Ιουλίου 2011

Τα σκληρά μέτρα διαλύουν την Ελλάδα

Απόλυτα δικαιωμένοι δηλώνουν στη ΝΔ από τα συμπεράσματα της έκθεσης της Ύπατης Αρμοστείας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ. Σύμφωνα με αυτά, η εφαρμογή από την ελληνική κυβέρνηση του δεύτερου πακέτου λιτότητας και δομικών μεταρρυθμίσεων οδηγούν ουσιαστικά στη διάλυση του κοινωνικού ιστού της χώρας και στην παραβίαση των βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Ελλήνων, ιδιαίτερα των πιο ευπαθών ομάδων του πληθυσμού όπως οι φτωχοί, οι ηλικιωμένοι και οι άνεργοι. Σημειώνεται ότι πρόκειται για τη δεύτερη παρέμβαση του ΟΗΕ μέσα σε λίγες μέρες για τα νέα σκληρά μέτρα που επιβάλλονται στον ελληνικό λαό.
«Είναι αυτό που φωνάζουμε τόσο καιρό», λένε στην αξιωματική αντιπολίτευση και καλούν, έστω και τώρα, την κυβέρνηση να αλλάξει εφαρμοζόμενη πολιτική. Ειδικά για τα έσοδα και τη φορολογία, όπως υποστηρίζουν, χρειάζεται διεύρυνση της φορολογικής βάσης και όχι περαιτέρω «ξεζούμισμα» όσων ήδη πληρώνουν. Μόνο που διεύρυνση της βάσης δεν θα γίνει και η φοροδιαφυγή δεν θα αντιμετωπιστεί, αν δεν μειωθούν οι φορολογικοί συντελεστές, εξηγούν.
Στο μεταξύ, νέα επίθεση κατά του υπουργού Οικονομικού Ευάγγελου Βενιζέλου εξαπέλυσε χθες ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης, με αφορμή τη διαστρέβλωση των λεγομένων του Αντώνη Σαμαρά στη Βουλή για το νέο Μνημόνιο.
«Όχι μόνο δεν ζήτησε συγγνώμη για το πολιτικό του ατόπημα, αλλά προχώρησε σε νέο, χειρότερο του πρώτου. Ισχυριζόμενος προκλητικά ότι δήθεν υπάρχουν διπλές αναγνώσεις στη θέση του κ. Σαμαρά και ότι χρειαζόταν διευκρινιστική δήλωση, ώστε να καταλάβει αυτό που είχαν καταλάβει όλοι οι άλλοι. Ακόμα», συνέχισε ο κ. Μιχελάκης, «ο κ. Βενιζέλος, αν και συνταγματολόγος, στην ανακοίνωσή του δεν βρήκε λέξη να πει για το αν η πλειοψηφία μπορεί να καθορίζει κάθε φορά, σύμφωνα με τις σκοπιμότητες και τους εκβιασμούς της, τον απαιτούμενο αριθμό ψήφων για την υπερψήφιση των νόμων».
Για τη στελέχωση του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων και τη δήθεν έκκληση του υπουργού προς τη ΝΔ να συμμετάσχει, στην αξιωματική αντιπολίτευση υπενθυμίζουν ότι τέτοια πρόταση έχει διατυπώσει εδώ και καιρό ο Αντώνης Σαμαράς στη σύσκεψη των Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Όσο για την έκκληση του κ. Βενιζέλου για «συμμετοχή σε Επιτροπή για το φορολογικό σύστημα», όπως σημείωσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ, «ας μην λησμονεί ότι τα φορολογικά δεν αποτελούν στεγανή πολιτική, αλλά βρίσκονται σε αλληλεξάρτηση με τη γενικότερη οικονομική πολιτική». Και τον κάλεσε «αντί να επιλέγει πολυδαίδαλες διαδικασίες, που απαξιώνουν το ρόλο της Βουλής ας φέρει τις όποιες κυβερνητικές προτάσεις στην Εθνική Αντιπροσωπεία, ώστε να συζητηθούν ανοικτά, με άνεση χρόνου, με πλήρη διαφάνεια και με τη συμμετοχή όλων των κομμάτων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου