Τρίτη, 5 Ιουλίου 2011

Εκρυψαν τη λέξη "απολύσεις" από το Μεσοπρόθεσμο

Την αξιοπιστία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου έβαλε στο στόχαστρο για μία ακόμη φορά χθες η Ν.Δ. Συνεχίζοντας την τακτική της συνεχούς αμφισβήτησης και την επιχείρηση αποδόμησης του προφίλ του νέου «τσάρου» της Οικονομίας μας, ο εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιάννης Μιχελάκης εγκάλεσε τον κ. Βενιζέλο για «πρωτοφανή παραπλάνηση της Βουλής» και απόκρυψη της αλήθειας. Ο λόγος, όπως εξήγησε, το γεγονός ότι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών έκρυψε από το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα τη λέξη «απολύσεις» για τους δημοσίους υπαλλήλους, λέξη η οποία, όμως, συμπεριλαμβάνεται στην 4η επικαιροποίηση του Μνημονίου. Και αυτό, ενώ μόλις χθες το πρωί ο κ. Βενιζέλος δήλωνε πως «στο Μνημόνιο δεν περιλαμβάνεται τίποτε που να μην έχει παρουσιαστεί αναλυτικά στη Βουλή, κατά τη συζήτηση και ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Δημοσιονομικής Προσαρμογής και του Εφαρμοστικού Νόμου».
Η Ν.Δ., όπως είπε ο κ. Μιχελάκης, με συνέπεια, υποστηρίζει, αντί των απολύσεων, τον θεσμό της εργασιακής εφεδρείας των δημοσίων υπαλλήλων για οικονομικούς και κοινωνικούς λόγους. Σημειώνεται πως στη Βουλή, η αξιωματική αντιπολίτευση ψήφισε το σχετικό άρθρο για τον περιορισμό των δημοσίων δαπανών, όμως δήλωσε ότι διαφωνεί με την παράγραφο 7, που ρυθμίζει με αυθαίρετο τρόπο την επιλογή πλεονάζοντος προσωπικού στις ΔΕΚΟ.
«Ο κ. Βενιζέλος πρέπει να έρθει στη Βουλή και να δώσει εξηγήσεις», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος της Ν.Δ., που κάλεσε εκ νέου τον υπουργό Οικονομικών να ζητήσει συγγνώμη για τη διαστρέβλωση της τοποθέτησης του Αντώνη Σαμαρά στη Βουλή για την καταψήφιση και του νέου Μνημονίου, εφόσον δεν αλλάξει η κυβερνητική πολιτική.
Αναφορικά με τις εξαγγελίες του υπουργού για τη διεξαγωγή νέου Εθνικού Διαλόγου για το φορολογικό σύστημα της χώρας, ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομίας της Ν.Δ. Γιάννης Βρούτσης επανέλαβε πως το κόμμα του «με σεβασμό στους κοινοβουλευτικούς θεσμούς και διαδικασίες, όπως κάνει πάντα, θα συμμετέχει στη Βουλή σε οποιαδήποτε εποικοδομητική σχετική συζήτηση».
Παράλληλα, η Ν.Δ. απορρίπτει «άνευ σχολίων» την αναφορά του προέδρου του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ περί «δραστικού περιορισμού της κυριαρχίας των Ελλήνων», με τον κ. Μιχελάκη να επισημαίνει πως «περιμένουμε την αντίδραση της κυβέρνησης, η οποία μέχρι στιγμής και για μια ακόμη φορά κωφεύει. Εκτός εάν τη θέση της κυβέρνησης την εκφράζει ο συνταγματολόγος υπουργός κ. Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος υπογράμμισε ότι "αν οι Έλληνες δεν πάρουν τις αποφάσεις, πρέπει να τις πάρουν κάποιοι άλλοι"».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου