Κυριακή, 11 Νοεμβρίου 2012

Αγώνας δρόμου για υλοποίηση των μέτρων

Τέσσερις "άθλους" σε διάστημα μόλις ενάμιση μήνα καλείται να πετύχει το υπουργείο Εργασίας, προκειμένου να υλοποιήσει τις αλλαγές που περιλαμβάνονται στο νέο μνημόνιο. Σύμφωνα με τον υπουργό Γιάννη Βρούτση μετά τη σύσκεψη που είχε με τους διοικητές των ασφαλιστικών ταμείων, στον εναπομείναντα χρόνο που "είναι ασφυκτικά περιορισμένος" θα πρέπει η κυβέρνηση να φέρει εις πέρας τέσσερις "άθλους". Πρόκειται, πρώτον, για τον νέο τρόπο κατανομής των οικογενειακών επιδομάτων, που αυτή τη φορά θα γίνει και για το πρώτο και για το δεύτερο παιδί με εισοδηματικά κριτήρια.
Δεύτερος στόχος της ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας για το αμέσως επόμενο διάστημα είναι ο εντοπισμός και η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής από τις συντάξεις. "Η κατεύθυνση που δίνουμε για τη λύση του προβλήματος είναι να είναι προεκτυπωμένες όλες οι συντάξεις, κύριες και επικουρικές, να ενσωματωθούν μέσα στις φορολογικές δηλώσεις", είπε ο κ. Βρούτσης.
Ο τρίτος "άθλος" αφορά στον εντοπισμό της κάθε μορφής παραβατικότητας στα ασφαλιστικά ταμεία μέσω του συστήματος "Αριάδνη", που καθιστά υποχρεωτική τη δήλωση των οικογενειακών μεταβολών στους συμβολαιογράφους.
Τέλος, πρέπει να γίνει άμεσα η προσαρμογή των συντάξεων στα νέα επίπεδα, όπως ψηφίστηκαν στη Βουλή και αυτό πρέπει να γίνει με το άθροισμα κύριων και επικουρικών συντάξεων. Στη σύσκεψη, εκτός των διοικητών των ασφαλιστικών οργανισμών, συμμετείχαν ο διευθυντής του γραφείου στρατηγικού και ψηφιακού σχεδιασμού του πρωθυπουργού Δημήτρης Πτωχός, υφυπουργός ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Διοικητικής Μεταρρύθμισης Μανούσος Βολουδάκης, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Γιώργος Μέργος, ο γενικός γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων Χάρης Θεοχάρης και ο διευθύνων σύμβουλος της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης, Χρήστος Χάλαρης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου