Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου 2013

Νέα σύγκρουση κυβέρνησης - ΣΥΡΙΖΑ ύστερα από τις επιθέσεις σε σπίτια δημοσιογράφων

Στα άκρα οδηγείται η αντιπαράθεση κυβέρνησης - ΣΥΡΙΖΑ, τούτη τη φορά με αφορμή τις πέντε επιθέσεις με αυτοσχέδιους εμπρηστικούς μηχανισμούς σε σπίτια ισάριθμων δημοσιογράφων. Για ανοιχτή τρομοκρατία μίλησε ο Σ. Κεδίκογλου διερωτώμενος «πότε ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταδικάσει τους χαϊδεμένους κουκουλοφόρους του». Δημιουργία κλίματος «διχασμού και μισαλλοδοξίας» καταλογίζει στον κυβερνητικό εκπρόσωπο ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η είσοδος της πολυκατοικίας όπου διαμένει ο Χρήστος Κώνστας στο Μαρούσι
Η είσοδος της πολυκατοικίας όπου διαμένει ο Χρήστος Κώνστας στο Μαρούσι
Οι αυτοσχέδιοι εμπρηστικοί μηχανισμοί, κάθε ένας από τους οποίους αποτελούνταν από δύο γκαζάκια, τοποθετήθηκαν τα ξημερώματα στις εισόδους πολυκατοικιών σε Αγία Παρασκευή, Αλιμο, Κολωνάκι, Μαρούσι και Πεντέλη.
Οι επιθέσεις έγιναν σε διάστημα μιας ώρας, από τις 03.40 μέχρι τις 04.45 τα ξημερώματα, ενώ σε όλες τις περιπτώσεις προκλήθηκαν μικρές υλικές ζημιές.
Αναλυτικότερα, στις 03:40 σημειώθηκε ο εμπρησμός στο σπίτι του Γιώργου Οικονομέα στο Κολωνάκι, όπου διαμένουν τα παιδιά του, στις 04:08 στην Αγία Παρασκευή στο σπίτι του Αντώνη Λιάρου, στις 04:15 στην Πεντέλη στο σπίτι του Αντώνη Σκυλλάκου και της συζύγου του Ευ.Μπαλτατζή.
Η είσοδος της κατοικίας του Πέτρου Καρσιώτη στον Αλιμο
Η είσοδος της κατοικίας του Πέτρου Καρσιώτη στον Αλιμο

Την ίδια ώρα, έκρηξη σημειώθηκε στο Μαρούσι στο σπίτι του Χρήστου Κώνστα και στις 04:45 στον Άλιμο στο σπίτι του Πέτρου Καρσιώτη.
Ο Γιώργος Οικονομέας, μέσα από την εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega» αναφέρθηκε στην επίθεση, λέγοντας ότι «Πίστευαν ότι εκεί μένω, ότι εκεί είναι το σπίτι μου. Μιλάμε για μία τρομοκρατική επίθεση κανονική, με γκαζάκια».
«Εγώ πέρασα από κει γιατί με ειδοποίησαν, το σπίτι είναι στο Λυκαβηττό και αν εκείνη την ώρα πέρναγε κάποιο παιδί ή κάποιος μεγάλος θα μπορούσε να έχει σκοτωθεί», πρόσθεσε, ενώ ανέφερε και κάποιες από τις ζημιές που προκάλεσε η έκρηξη.
Η καμμένη μηχανή και στο βάθος η καμμένη είσοδος στην κατοικία των Αντώνη Σκυλλάκου και Ευαγγελίας Μπαλτατζή
Η καμμένη μηχανή και στο βάθος η καμμένη είσοδος στην κατοικία των Αντώνη Σκυλλάκου και Ευαγγελίας Μπαλτατζή
«Οσον αφορά εμένα, δεν θα μπω στον πειρασμό να απαντήσω. Το μόνο που έχω να πω δημοσίως είναι ότι -χωρίς να είμαι ιδιαιτέρως ατρόμητος- το μόνο που με τρομοκρατεί πραγματικά είναι ότι υπάρχουν άνθρωποι που σκέφτονται έτσι, που σκέφτονται ότι μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο με τέτοιες ενέργειες ή παίζουν παιχνίδια που εγώ δεν μπορώ να καταλάβω. Αυτό με τρομοκρατεί, καθώς και η ιδέα ότι μπορεί να σκοτωθεί κάποιος άσχετος», συμπλήρωσε ο κ.Οικονομέας.
Σε δηλώσεις του ο δημοσιογράφος Χρ. Κώνστας περιέγραψε ως εξής την επίθεση:
«Ακουσα κάποιον να χτυπάει την πόρτα της εισόδου και να προσπαθεί να μπει στην πολυκατοικία. Μετά ακούσαμε την έκρηξη, προκλήθηκε φωτιά και ο χώρος γέμισε καπνούς. Η γυναίκα μου έντρομη πήρε το παιδί και άρχισε να τρέχει. Τρόμαξα στην αρχή, ηρέμησα μόλις διαπίστωσα πως δεν κινδυνεύει κανείς».
Η είσοδος της κατοικίας του Αντώνη Λιάρου στην Αγία Παρασκευή
Η είσοδος της κατοικίας του Αντώνη Λιάρου στην Αγία Παρασκευή
«Στη συνέχεια κατέβηκα κάτω. Η είσοδος είχε καταστραφεί. Όλοι οι ένοικοι της πολυκατοικίας ήταν έντρομοι. Αυτό όμως που με πείραξε περισσότερο ήταν το δολοφονικό βλέμμα των γειτόνων στην πολυκατοικία, άνθρωποι που δεν έχουν να πληρώσουν για το πετρέλαιο, μετρούσαν πόσο θα τους κοστίσει η πόρτα. Ηταν σαν να μου έλεγαν ''ε ρε Κώνστα θα πληρώνουμε τώρα για σένα''».
Ο Χρήστος Κώνστας πρόσθεσε πάντως πως η οικογένεια του και αυτοί ήταν τυχεροί γιατί κάποιος από τους γείτονες είχε κλειδώσει την πόρτα και οι άγνωστοι δράστες αν και προσπάθησαν να μπουν μέσα για να προκαλέσουν μεγαλύτερη ζημιά, τελικά δεν τα κατάφεραν.
Η είσοδος της πολυκατοικίας όπου κατοικούν τα παιδιά του Γιώργου Οικονομέα, στο Κολωνάκι
Η είσοδος της πολυκατοικίας όπου κατοικούν τα παιδιά του Γιώργου Οικονομέα, στο Κολωνάκι
Κεδίκογλου: Τι θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ για ν'αποκηρύξει τους κουκουλοφόρους του;
Δριμεία επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, με αφορμή τις επιθέσεις με γκαζάκια σε σπίτια δημοσιογράφων.
«Χθες οι εισβολές σε ραδιοφωνικούς σταθμούς. Σήμερα οι εκρήξεις σε σπίτια δημοσιογράφων. Επιχειρείται ανοιχτή τρομοκρατία στον χώρο των μέσων ενημέρωσης, ένα ζωτικό χώρο της Δημοκρατίας μας», πρόσθεσε.
«Επιτέλους τι θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ για να αποκηρύξει τους χαϊδεμένους κουκουλοφόρους του;», δήλωσε ο κ. Κεδίκογλου.
ΣΥΡΙΖΑ: Κηρύσσουν τον διχασμό και τη μισαλλοδοξία
Άμεση ήταν η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ στις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, τονίζοντας ότι κηρύσσουν το διχασμό και τη μισαλλοδοξία.
«Για άλλη μια φορά τέτοιου είδους αδιέξοδες και επικίνδυνες πρακτικές δίνουν άλλοθι σε μια κυβέρνηση, που έχει υιοθετήσει την στρατηγική του διχασμού, της βίας και της τρομοκράτησης της ελληνικής κοινωνίας, να συνεχίσει το έργο της περιστέλλοντας την ίδια τη δημοκρατία», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.
«Κορυφαίο παράδειγμα οι σημερινές δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου που με αστείο μεν αλλά επικίνδυνο τρόπο κηρύσσουν το διχασμό και τη μισαλλοδοξία για πολλοστή φορά τις τελευταίες ημέρες. Ο αγώνας για την υπεράσπιση των κοινωνικών και πολιτικών δικαιωμάτων και των συμφερόντων του κόσμου της εργασίας θα συνεχιστεί στη βάση των μαζικών ενωτικών ειρηνικών αγώνων, είτε το θέλει είτε δεν το θέλει η σημερινή μνημονιακή κυβέρνηση», προσθέτει η ανακοίνωση.
ΠΑΣΟΚ: Να σταματήσει η αλυσίδα της τυφλής βίας
Οργανωμένο σχέδιο κατατρομοκράτησης» που «πρέπει να σταματήσει άμεσα» χαρακτηρίζει το ΠΑΣΟΚ τις επιθέσεις σε σπίτια δημοσιογράφων, την οποία και καταδικάζει κατηγορηματικά και απερίφραστα.
«Η αλυσίδα της τυφλής βίας, της ανομίας και πολιτικής αποσταθεροποίησης με επιθέσεις κατά γραφείων πολιτικών κομμάτων, δημοσίων κτιρίων και πανεπιστημιακών χώρων, δημάρχων, πολιτικών και τώρα δημοσιογράφων, είναι οργανωμένο σχέδιο κατατρομοκράτησης και πρέπει να σταματήσει άμεσα» δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Φώφη Γεννηματά.

«Η κοινωνική και πολιτική ειρήνη στην χώρα μας πρέπει να διαφυλαχθούν με κάθε τρόπο χωρίς εκπτώσεις και φτηνές δικαιολογίες. Όλες οι πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις έχουμε χρέος να προστατεύσουμε τη Δημοκρατική Ομαλότητα στη Πατρίδα μας» κατέληξε η κ. Γεννηματά.
Τις εμπρηστικές επιθέσεις σε σπίτια δημοσιογράφων καταδίκασε η ΔΗΜΑΡ καλώντας όλες τις πολιτικές δυνάμεις «να πάρουν ξεκάθαρη θέση απέναντι σε κάθε μορφή βίας χωρίς μισόλογα και συμψηφισμούς»:
«Μετά τις καταλήψεις ραδιοτηλεοπτικών σταθμών, κτιρίων και κομματικών γραφείων, ήρθαν τα γκαζάκια σε σπίτια δημοσιογράφων. Ο φαύλος κύκλος της βίας παίρνει επικίνδυνες διαστάσεις. Η Δημοκρατική Αριστερά καταδικάζει τις επιθέσεις αυτές που στρέφονται κατά της κοινωνίας, της δημοκρατίας και προσβάλλουν την ελευθερία της άποψης. Όλες οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας οφείλουν, χωρίς μισόλογα και συμψηφισμούς, να πάρουν ξεκάθαρη θέση απέναντι σε κάθε μορφή βίας», αναφέρει στην ανακοίνωσή της.
Για περίεργα κέντρα που στοχοποιούν την ελευθερία της άποψης και την ενημέρωση, εκφοβίζοντας την κοινωνία, έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Δ. Τρίμης, στη δήλωσή του για τις σημερινές επιθέσεις με γκαζάκια κατά δημοσιογράφων.
«Φαίνεται ότι η 'στρατηγική της έντασης' που κυβερνητικοί κύκλοι καλλιεργούν συστηματικά, προχωρά. Περίεργα κέντρα μέσα και έξω από το βαθύ κράτος και τις μαφίες, αξιοποιώντας ενδεχομένως ανακλαστικά κάποιων ανεγκέφαλων, στοχοποιούν την ελευθερία της άποψης, την ενημέρωση των πολιτών και εν τέλει αποπροσανατολίζουν και εκφοβίζουν την καθημαγμένη κοινωνία σε μια πορεία προς την κατάργηση της δημοκρατίας, σε όφελος των πιο ακραίων δυνάμεων της ολιγαρχίας», αναφέρει στη δήλωσή του ο κ. Τρίμης.
Γι αυτό, κατέληξε, «η δημοκρατία πρέπει να απαντήσει με περισσότερο σθένος, να προστατεύσει την ελευθεροτυπία, να αντιμετωπίσει με μαζικούς δημιουργικούς, πολύμορφους αγώνες τη φτώχεια και την ανισότητα που φέρνουν τα Μνημόνια ακυρώνοντας τις προκλήσεις των κάθε λογής σκοτεινών παράκεντρων της εξουσίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου