Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2013

Σήμερα η επιτροπή για τη λίστα Λαγκάρντ.

Σήμερ αναμένεται η ανακοίνωση των ονομάτων των βουλευτών που θα ορίσουν τα κόμματα για την Προκαταρκτική Επιτροπή που θα διερευνήσει τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου, σχετικά με τους χειρισμούς του στη λίστα Λαγκάρντ. Η Επιτροπή που θα είναι 15μελής θα ξεκινήσει τις εργασίες της άμεσα. Σύμφωνα με την απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής, θα πρέπει να παραδώσει το πόρισμά της μέχρι τις 25 Φεβρουαρίου χωρίς να αποκλείεται να της δοθεί και μία παράταση 10- 15 ημερών.

Πρόεδρος της Επιτροπής, θα είναι ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης, ενώ από τη ΝΔ θα συμμετέχουν συνολικά πέντε βουλευτές. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα εκπροσωπείται από τρεις βουλευτές, το ΠΑΣΟΚ από δύο, ενώ ΔΗΜΑΡ, ΑΝΕΛ, Χρυσή Αυγή και ΚΚΕ θα έχουν από έναν βουλευτή και θα συμμετάσχει και ένας βουλευτής από τους ανεξάρτητους.

Σύμφωνα με το "Έθνος", επικρατέστερα ονόματα βουλευτών της ΝΔ στην επιτροπή είναι των Μ.Βαρβιτσιώτη, Αδ.Γεωργιάδη, Λ.Τσαβδαρίδη και Κ.Κουτσογιαννακόπουλου. Από τον ΣΥΡΙΖΑ η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο Θ.Δρίτσας και ο Χ.Κοντονής, ενώ από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ πιθανότεροι είναι οι Π.Ρήγας και Δ.Σαλτούρος. Την επιτροπή θα συμπληρώνουν ένας βουλευτής από τους Ανεξαρτητους Έλληνες με πιο πιθανό τον Β.Καπερνάρο, από τη Χρυσή Αυγή ο Μ.Αρβανίτης από το ΚΚΕ ο Γ.Γκιόκας και ένας από τους ανεξάρτητους βουλευτές με πιο πιθανό τον Κ.Μαρκόπουλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου