Σάββατο, 2 Ιουνίου 2012

Χωρίς τέλος η οδύσσεια των καρκινοπαθών για τα φάρμακα!

Εισαγγελική έρευνα κατά των φαρμακοποιών που δε χορηγούν φάρμακα σε χρόνια πάσχοντες και ασθενείς που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας, διέταξε ο προϊστάμενος της εισαγγελίας εφετών της Αθήνας προκειμένου να διερευνηθεί αν οι φαρμακοποιοί διαπράττουν το αδίκημα της έκθεσης ζωής σε κίνδυνο.

Υπενθυμίζεται ότι οι φαρμακοποιοί συνεχίζουν να μην χορηγούν επί πίστωση φάρμακα σε ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, κατηγορώντας τον ΕΟΠΥΥ ότι δεν έχει καταβάλει έως σήμερα στους φαρμακοποιούς την αξία των συνταγών που έχουν υποβάλει για λογαριασμό των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ για το μήνα Μάρτιο 2012.

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ), απέστειλε εξώδικο κατά του ΕΟΠΥΥ αναφέροντας ότι έχει «φανεί απολύτως ασυνεπής» στις συμβατικές υποχρεώσεις που έχει αναλάβει για τη συλλογική σύμβαση προμήθειας φαρμάκων.

Ο ΠΦΣ κατηγορεί τον ΕΟΠΥΥ ότι δεν έχει καταβάλει έως σήμερα στους φαρμακοποιούς την αξία των συνταγών που έχουν υποβάλει για λογαριασμό των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ για το μήνα Μάρτιο 2012. Μάλιστα, αναφέρει ότι οι οφειλές του Ταμείου προς τους φαρμακοποιούς ξεπερνούν για το ως άνω διάστημα το ποσό των διακοσίων εβδομήντα δύο εκατομμυρίων ευρώ και λαμβανομένων υπ’ όψιν των οφειλών για το 2011, τα συσσωρευμένα χρέη προς τα φαρμακεία ανέρχονται σε πεντακόσια σαράντα εκατομμύρια ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου