Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2012

"Δεν υπάρχει εύκολος δρόμος για την Ελλάδα"

Την επιτακτική ανάγκη η Ελλάδα να εφαρμόσει τα όσα έχει συμφωνήσει με τους δανειστές της για την υλοποίηση του προγράμματος εξυγίανσης της χώρας, τονίζει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και εκφράζει την ελπίδα «το αποτέλεσμα των νέων εκλογών να είναι μια γρήγορα λειτουργούσα κυβέρνηση, η οποία θα μπορεί να υλοποιήσει τις υποχρεώσεις της για την εξυγίανση της χώρας».
Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Passauer Neue Presse», ο κ. Σόιμπλε υπογραμμίζει ότι «δεν επιτρέπεται να λέγονται ψέματα στον ελληνικό λαό», καθότι «δεν υπάρχει εύκολος δρόμος». «Η Ελλάδα ζούσε επί δεκαετίες πάνω από τις δυνατότητές της και δεν έκανε τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις», αναφέρει χαρακτηριστικά.
Αντίθετα, μεγαλύτερη κατανόηση στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Ελλάδα στη εφαρμογή των επαχθών μέτρων, δείχνει ο πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος σημειώνει ότι αν ο ίδιος ως πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου αντιμετώπιζε το ίδιο πρόβλημα, θα είχε στραφεί «σε αυτούς που έχουν τη δυνατότητα να δώσουν λύσεις». «Στην Ελλάδα αυτό έγινε σε ανεπαρκή βαθμό», υπογραμμίζει ο κ. Γιούνκερ και δηλώνει με σαφήνεια ότι δεν έχει δει «κανέναν πλούσιο, κανέναν εφοπλιστή να κλαίει», βλέπει ωστόσο, «ασθενέστερους Έλληνες να κλαίνε».
Στο μεταξύ, διορθωτικές δηλώσεις αναφορικά με την «εκτίμησή της» προς τους Έλληνες συνεχίζει να διατυπώνει η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, μετά τον σάλο που προκλήθηκε από την συνέντευξή της στον «Guardian». Σε νέα της συνέντευξη στην εφημερίδα «Sueddeutsche Zeitung», η κ .Λαγκάρντ διαβεβαιώνει ότι τόσο η ίδια όσο και το ΔΝΤ θα συνεχίσουν να στηρίζουν την Ελλάδα και δεν θα εγκαταλείψουν το τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου