Τρίτη, 19 Ιουνίου 2012

«Τα δύσκολα είναι μπροστά»

Την ανάγκη άμεσου σχηματισμού κυβέρνησης από τις φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις της, σημειώνουν οι εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου, τονίζοντας παράλληλα ότι «τα δύσκολα είναι μπροστά» καθώς «δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο».
«Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα», εκτιμά ο ΣΕΒ σχολιάζοντας τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών και τονίζει ότι «βρισκόμαστε στην επείγουσα ανάγκη να διαπραγματευτούμε ξανά το μέλλον μας, έχοντας εξαντλήσει τις ανοχές των πολιτών και τα περιθώρια των εταίρων μας».
Σύμφωνα με το Σύνδεσμο, «η νέα κυβέρνηση συνεργασίας, που υποδεικνύει το αποτέλεσμα των εκλογών, θα κριθεί από την πολιτική και διαχειριστική επάρκεια την οποία θα επιδείξει στην αντιμετώπιση των συσσωρευμένων προβλημάτων», «από την ικανότητά της να πείσει τον λαό ότι ο δρόμος των μεγάλων μεταρρυθμίσεων είναι η μόνη έξοδος από την κρίση», αλλά και «από την αποτελεσματικότητά της στη σύναψη μιας νέας εθνικής συμφωνίας με μία Ευρώπη που κι αυτή ξέρει ότι πρέπει να αλλάξει».
«Μόνο έτσι», υποστηρίζει, «θα αρθεί οριστικά η αβεβαιότητα σε σχέση με την ευρωπαϊκή μας πορεία».
Ο ΣΕΒ υπογραμμίζει ότι είναι εξίσου σημαντικό είναι να μη διαχειριστούμε το εκλογικό αποτέλεσμα με όρους κοινωνικού διχασμού - ανάμεσα σε μνημονιακούς και αντιμνημονιακούς, σε φιλοευρωπαίους και αντιευρωπαίους.
«Οι Έλληνες επέλεξαν τη σταθερότητα και τη δουλειά μέσα στην ευρωπαϊκή πορεία και το ευρώ», σημειώνει ο
πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, Βασίλης Κορκίδης. «Τα ποσοστά των κομμάτων μετά την εκλογική αναμέτρηση δείχνουν ότι ο λαός θέλει μία πολυκομματική κυβέρνηση που θα έχει βάθος χρόνου και δεν θα μπει ο τόπος στην περιπέτεια των εκλογών, τουλάχιστον έως το 2014», υποστήριξε ο κ. Κορκίδης.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας και του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος τονίζει την ανάγκη σχηματισμού κυβέρνησης από τις φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις της χώρας.
«Δεν υπάρχει καμία απολύτως δικαιολογία για τους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων που πιστεύουν στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας να αρνηθούν τον σχηματισμό μιας κυβέρνησης που θα διασφαλίσει την παραμονή μας στην Ευρωζώνη και στην ΕΕ», υπογραμμίζει ο κ. Μίχαλος.
«Ο επιχειρηματικός κόσμος, οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι μικρομεσαίοι που βίωσαν συνθήκες οικονομικής ασφυξίας, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της μακράς προεκλογικής περιόδου, θεωρούν ότι η ετυμηγορία των πολιτών μπορεί να αποτελέσει το «οξυγόνο» για τη χώρα, την οικονομία και τον κάθε Ελληνα χωριστά», τονίζει ο πρόεδρος Ε.Ε.Α Γιάννης Ρεκλείτης για το αποτέλεσμα των εκλογών.
Ο κόσμος της αγοράς επισημαίνει ότι δεν υπάρχει ούτε μια μέρα για χάσιμο. Τα μέτρα που θα επιτρέψουν στην επιχειρηματικότητα να βγει από το σημερινό τέλμα πρέπει να εφαρμοστούν από την επόμενη μέρα σχηματισμού της νέας κυβέρνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου