Παρασκευή, 10 Αυγούστου 2012

Εκδιώχθηκε επειδή δεν πετσόκοψε τους μισθούς...

Την απομάκρυνση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας ΛΑΡΚΟ Α. Μπαράκου ζήτησε χτες ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας, επειδή, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, δεν εφάρμοσε τις διατάξεις νόμων των μνημονίων για περικοπές των αποδοχών των εργαζομένων που απασχολούνται στον ευρύτερο δημόσιο τομέα...
Πρόκειται για μία απόφαση επίδειξης πυγμής από τη συγκυβέρνηση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, η οποία στέλνει το μήνυμα ότι είναι αποφασισμένη να εφαρμόσει διά πυρός και σιδήρου τις πολιτικές κατεδάφισης μισθών, συντάξεων και κοινωνικών επιδομάτων, προκειμένου να εξέλθει ο ελληνικός καπιταλισμός από την κρίση και πάνω στα συντρίμμια, που θα αφήσουν πίσω τους οι ακραίες αντιλαϊκές επιλογές, να ξεκινήσει ένας νέος κύκλος καπιταλιστικής κερδοφορίας, που θα στηρίζεται σε μισθούς πείνας των 300 και 400 ευρώ.
Το υπουργείο Οικονομικών είχε κάνει γνωστή σε φιλοκυβερνητική εφημερίδα την πρόθεσή της να απομακρύνει τις ...απείθαρχες διοικήσεις στις πρώην ΔΕΚΟ, στις οποίες, εκτός από την ΛΑΡΚΟ, περιλαμβάνεται και η διοίκηση της ΕΥΔΑΠ, δύο δηλαδή εταιρίες οι οποίες οδεύουν ταχύτατα προς ιδιωτικοποίηση. Από την άποψη αυτή, η απομάκρυνση του διευθύνοντος συμβούλου της ΛΑΡΚΟ ίσως και να συνδέεται με εσωτερικές αντιπαραθέσεις πολιτικών και οικονομικών συμφερόντων, πάντα με επίκεντρο την ειλημμένη απόφαση της συγκυβέρνησης να προχωρήσει στην ιδιωτικοποίηση της εταιρείας και απλώς να χρησιμοποιήθηκε ως πρόσχημα ότι ο τελευταίος δεν προχώρησε σε περικοπές των αποδοχών των εργαζομένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου