Σάββατο, 11 Αυγούστου 2012

Τα μέτρα - οδοστρωτήρας!

Τα μέτρα που μέχρι στιγμής φαίνεται να έχουν «κλειδώσει» αφορούν άγριες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, άγριο τσεκούρι σε προνοιακά επιδόματα, στην Υγεία και την Παιδεία. Συγκεκριμένα:
Αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, παράλληλα με την αύξηση του ελάχιστου ορίου ασφάλισης για θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος από τα 15 στα 20 χρόνια.
Εφαρμογή ειδικού μισθολογίου στις πρώην ΔΕΚΟ, το οποίο θα επιφέρει μειώσεις μισθών έως και 30%.
Πλήρης κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού στο Δημόσιο και σε συνδυασμό με την εξεταζόμενη κατάργηση της μισθολογικής ωρίμανσης, θα οδηγήσουν σε νέες μεγάλες περικοπές στις αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων.
Απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων με το καθεστώς της εργασιακής εφεδρείας.
Περικοπή κατά 30 ευρώ της προνοιακής σύνταξης του ΟΓΑ.
Κατάργηση του πολυτεκνικού επιδόματος για τη μεγάλη πλειοψηφία των δικαιούχων, μέσω της θέσπισης χαμηλών εισοδηματικών κριτηρίων για την παροχή του.
Νέες περικοπές 2 δισ. ευρώ στην επιχορήγηση προς τον ΕΟΠΥΥ και τη φαρμακευτική δαπάνη, σε συνδυασμό με νέες συγχωνεύσεις νοσοκομειακών μονάδων.
Κατάργηση 100 περίπου πανεπιστημιακών σχολών και σχολών των ΤΕΙ, όπως και κατάργηση περίπου 6.000 δημοτικών επιχειρήσεων.
Στα παραπάνω θα πρέπει να προσθέσουμε την κατάργηση από τον ερχόμενο Οκτώβρη του επιδόματος θέρμανσης για τη μεγάλη πλειοψηφία των δικαιούχων, την αναζήτηση νέων «ισοδύναμων» μέτρων για την - προσωρινή - διατήρηση των ειδικών μισθολογίων, αλλά και τη λήψη και νέων μέτρων για την κάλυψη της «μαύρης τρύπας» που εμφανίζει ο κρατικός προϋπολογισμός του 2012.
Αυτό είναι το βάρβαρο ...πανόραμα των μέτρων που επεξεργάζεται η συγκυβέρνηση, η υιοθέτηση των οποίων θα σπρώξει προς την εξαθλίωση και νέες στρατιές εκατοντάδων χιλιάδων μισθωτών και συνταξιούχων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου