Κυριακή, 23 Μαΐου 2010

Όλοι πρέπει να κάνουμε κατι...

Πίσω από μια καταστροφή κρύβεται μια ευκαιρία.Τι ευκαιρίες κρύβονται πίσω απότους αποκαρδιωτικούς αριθμούς για την οικονομία, πίσω απο την υπαναχώρηση εργασιακών δικαιωμάτων 150 χρόνων,πίσω από την συρρίκνωση του δικαιώματος στην εργασία και την αξιοπρέπεια.
Κάτι ουσιώδες λείπει από αυτους που κυβερνούν την Ελλάδα:το βλέμμα της αληθινής έγνοιας,το θάρρος,η ευθυκρισία,η φαντασία.Αυτές είναι οι ευκαιρίες που ανοίγονται μπροστά μας αυτη την στιγμή. Κι αυτό δεν ισχύει μόνο για τους πολιτικούς,ισχύει για όλους μας.Η ευκαιρία μας είναι η συμμετοχή.Η έμπρακτη συμπαράσταση στους πλέον θιγόμένους από τα οικονομικά μέτρα,η εθελοντική εργασία για να προστατευσουμε τα δάση, το νερό, τις πόλεις,η διαρκής συμμετοχή μας στα πολιτικά πράγματα.Κανένας πια δεν δικαιούται να λέει <<δεν είδα,δεν άκουσα, δεν κατάλαβα>>.
Έχουμε τεράστιο απόθεμα πολιτισμού.Κομμάτι του είναι και η Βουλή.Τόσο ως θεσμός όσο και ως ντουβάρια. Τα ντουβάρια τα πληρώσαμε πανάκριβα σε χρήμα, το δικαίωμα της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας το πλήρωσαν οι πρόγονοι μας με τη ζωή και την ελευθερία τους.
Ας κρατήσουμε τη Βουλή μας όρθια.
Το σημαντικό είναι ότι δεν χάσαμε ακόμη την αξιοπρέπεια.Ούτε την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου