Κυριακή, 30 Μαΐου 2010

Έφερε τον Τούρκικο στόλο στην Αδριατική...

Η απόλυτη άρνηση της τότε υπουργού Εξωτερικών Ντ. Μπακογιάννη να αναθέσει τα απαιτούμενα κονδύλια για την αναβάθμιση της ναυτικής βάσης Bisht Palla στο Δυρράχιο, εμφάνισαν την Ελλάδα αφερέγγυα και ασυνεπή έναντι των δεσμεύσεων που είχε αναλάβει, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στην Τουρκία να προσφέρει αυτή τα κονδύλια και να βάλει <<πόδι>> στην Αδριατική και στο Ιόνιο.
Ένα πρώτο αποτέλεσμα αυτής της <<αδράνειας>>ήταν και η απόφαση την οποία έλαβε η αλβανική πλευρα βουλή την περασμένη Τρίτη για να δοθει άδεια εισόδου και προσωρινής παραμονής στα αλβανικά χωρικά ύδατα 5 τουρκικών πλοίων και των 1.125 μελών των πληρωμάτων τους για εξοικείωση με νατοικά λιμάνια.
Ο τουρκικός στολίσκος που θα καταπλεύσει στα αλβανικά χωρικά ύδατα στις 22 Ιουνίου θα περιλαμβάνει και τα δύο πιο σύγχρονα πλοία του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικου και η παρουσία του στα νερα της Αδριατικής και του Βορείου Ιονίου προκαλει ανησυχία, καθώς εκπέμπεται το μήνυμα της δυνατότητας πρόκλησης αντιπερισπασμών και δημιουργίας <<ρήγματος>> στη μέχρι τώρα ελεγχόμενη και ασφαλή δυτική πλευρά των συνόρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου