Πέμπτη, 27 Μαΐου 2010

Η ελληνική κυβέρνηση δεν επιδιώκει επαναδιαπραγμάτευση του ασφαλιστικού λέει το Δ.Ν.Τ....

Η κυβέρνηση είναι απόλυτα προσηλωμένη στην εφαρμογή των μέτρων που έχουν συμφωνηθεί με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και δεν επιδιώκει να επαναδιαπραγματευθεί συγκεκριμένα ζητήματα, όπως το ασφαλιστικό, τόνισε εκπρόσωπος του ΔΝΤ την Πέμπτη, στο Reuters .

«Οι ελληνικές αρχές επαναβεβαίωσαν ότι παραμένουν σταθερά προσηλωμένες σε αυτό το πρόγραμμα και δεν έχουν καμία πρόθεση να ξανανοίξουν ζητήματα, συμπεριλαμβανομένης της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης», αναφέρει συγκεκριμένα η εκπρόσωπος του ΔΝΤ σε επιστολή της στο Reuters.

Η δήλωσε αυτή δημιουργεί -αν μη τι άλλο- προβληματισμό, αφού ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος πριν δύο ημέρες δήλωνε ότι: «επανειλημμένα έχω πει ότι υπάρχουν ανοιχτές συζητήσεις με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε ό,τι αφορά ρυθμίσεις του Ασφαλιστικού».

Μάλιστα ο υπουργός εκτίμησε ότι με τις αναλογιστικές μελέτες, που θα είναι έτοιμες την Παρασκευή, η συνεννόηση με την Κομισιόν θα καταστεί ευκολότερη, αφού τα επιχειρήματα της ελληνικής πλευράς θα ισχυροποιηθούν.

Στο πλαίσιο αυτό το αίτημα της Νέας Δημοκρατίας για κατάθεση στην Βουλή όλων των σχετικών εγγράφων και της αλληλογραφίας της κυβέρνησης με την τρόικα για το Ασφαλιστικό, αποκτά διαφορετική σημασία.

Όπως δήλωσε ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ Ι.Βρούτσης «ο υπουργός Εργασίας ανακοίνωσε ότι οι διαπραγματεύσεις και η αλληλογραφία με την τριμερή ομάδα εμπειρογνωμόνων του Μηχανισμού Στήριξης συνεχίζονται και μάλιστα για κρίσιμα ζητήματα των επικείμενων αλλαγών του Ασφαλιστικού Συστήματος.»

»Ως εκ τούτου είναι επιβεβλημένο όλα τα σχετικά έγγραφα και η αλληλογραφία με την Ελληνική Κυβέρνηση, για λόγους διαφάνειας και πλήρους ενημέρωσης, να κατατεθούν στη Βουλή».

Επίσης ο κ. Βρούτσης, όπως τονίζει, κατέθεσε αίτημα στη Βουλή να κατατεθεί και η αναλογιστική μελέτη την οποία επικαλείται ο Ανδρέας Λοβέρδος ως μέσο διαπραγμάτευσης με την τρόικα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου