Σάββατο, 29 Μαΐου 2010

Κλήτευση του Κώστα Σημίτη στην Εξεταστική για τη Siemens ζητά η ΝΔ

Την κλήση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, προκειμένου να καταθέσει ως μάρτυρας στην Εξεταστική Επιτροπή για την υπόθεση Siemens ζητά η ΝΔ, όπως ανακοίνωσε ο συντονιστής των βουλευτών της ΝΔ στην Εξεταστική, Κωνσταντίνος Τζαβάρας.

Ο κ. Τζαβάρας είπε ότι η κατάθεση του κ. Μαντέλη και οι συγκλονιστικές αποκαλύψεις που την συνοδεύουν, διαμορφώνουν νέα δεδομένα για την Επιτροπή που διερευνά την υπόθεση και εν όψει αυτών των δεδομένων θεωρεί απολύτως αναγκαία την κατάθεση του πρώην πρωθυπουργού.

«Άλλωστε πιστεύω, ότι μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις και ο ίδιος ως υπεύθυνος πολιτικός πρέπει να επιθυμεί να συμβάλλει με τη μαρτυρία του στην πλήρη διαλεύκανση της αλήθειας», συμπλήρωσε ο κ. Τζαβάρας.

Υπενθυμίζεται ότι ο Κώστας Σημίτης, στενός συνεργάτης του οποίου ήταν επί χρόνια ο Τάσος Μαντέλης, με μια οργισμένη δήλωσή του κάνει λόγο για αθλιότητα και καταδικάζει την πράξη του πρώην υπουργού, ενώ ζητά να αποδοθεί δικαιοσύνη και να αποκατασταθεί η ποιότητα της κοινωνίας που επιδιώκει ο ελληνικός λαός.

«Η Βουλή ουσιαστικά διερευνά υποθέσεις που δηλητηρίασαν την πολιτική ζωή του τόπου, έβλαψαν τη λειτουργία της δημοκρατίας, ζημίωσαν τη δημόσια περιουσία και σκίασαν πρόσωπα. Κι έτσι πρέπει να συνεχιστεί η διερεύνηση αυτών των υποθέσεων» σημειώνει στην επιστολή του ο κ. Σημίτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου