Παρασκευή, 1 Οκτωβρίου 2010

Αντιδράσεις Σιμίτη για την εξεταστική...

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις προσλαμβάνει πλέον η σύγκρουση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου με τον Κώστα Σημίτη, με αφορμή την πρόθεση του πρώτου να συστήσει εξεταστική επιτροπή για την οικονομία, που θα διερευνήσει τις ευθύνες των κυβερνήσεων από το 2001 και μετά.

Ο πρώην πρωθυπουργός με μία αιχμηρή δήλωσή του τονίζει ότι «εξεταστική Επιτροπή για την οικονομία θα πρέπει να γίνει για την περίοδο από το 1996 και μετά. Δεν μπορεί η ίδια κυβέρνηση και τα ίδια πρόσωπα να ήταν έντιμα πριν από το 2001 και ύποπτα μετά. Υπονοούμενα, μισόλογα και πολιτικές εντυπώσεις δεν είναι αποδεκτά».

Σημειώνεται ότι το 2001 ετέθη ως όριο από τον κ. Παπανδρέου γιατί εκείνη τη χρονιά υπήρξε συμφωνία της τότε κυβέρνησης με την Goldman Saks για το χειρισμό ενός μέρους του χρέους, με τρόπο ώστε να εμφανίζεται χαμηλό το δημόσιο χρέος της χώρας κατά την περίοδο εκείνη.

Ωστόσο η αντιπαράθεση για την παραποίηση των στατιστικών στοιχείων της ελληνικής οικονομίας εκτείνεται και σε προηγούμενη περίοδο, αφού η ΝΔ και άλλοι παράγοντες είχαν αμφισβητήσει την ορθότητα και την ειλικρίνεια των στοιχείων με τα οποία η Ελλάδα εισήλθε στην ΟΝΕ.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι η αρχική πρόθεση της κυβέρνησης ήταν να ελεγχθούν οι ευθύνες για την παραποίηση των οικονομικών στοιχείων την τελευταία διετία της γαλάζιας διακυβέρνησης, εξ αιτίας της οποίας προέκυψε η κατάρρευση της αξιοπιστίας της χώρας, η δανειακή κρίση και η προσφυγή στον μηχανισμό στήριξης, την τρόικα και το μνημόνιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου