Κυριακή, 10 Οκτωβρίου 2010

Τι σχέση έχει ο Τρισέ με την Κίνα;

Τα απόνερα των δηλώσεων του Γιούνκερ έρχονται ακόμα στη χώρα. Αυτή τη φορά από τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ζαν-Κλοντ Τρισέ ο οποίος δήλωσε άγνοια ήτοι λαϊκιστή «το έπαιξε Κινέζος». Χθες Σάββατο δήλωσε πως εξεπλάγη από το γεγονός ότι ο επικεφαλής των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ τον ανέφερε μεταξύ αυτών που προέβλεπαν ότι η Ελλάδα θα αντιμετώπιζε σοβαρή δημοσιονομική κρίση.

«Είμαι πολύ, πολύ έκπληκτος που το ακούω αυτό, αλλά δεν έχω σχόλιο», απάντησε ο Τρισέ σε έλληνα δημοσιογράφο στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο περιθώριο της ετήσιας συνέλευσης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ουάσινγκτον. Ο δημοσιογράφος παρέθεσε λεπτομερώς τις δηλώσεις που είχε κάνει ο Γιούνκερ την προηγουμένη, στη διάρκεια ενός συνεδρίου στο Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο της Ουάσινγκτον.

Θυμίζουμε μερικά από τα λεγόμενα του: «Η ελληνική κρίση θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί, αλλά όχι με την αντιμετώπισή της το τελευταίο έτος, έπρεπε να είχε αντιμετωπιστεί πριν από δύο ή τρεις δεκαετίες… Όμως ήταν φανερό ότι κάποια μέρα η Ελλάδα θα έπρεπε να αντιμετωπίσει αυτό το είδος του προβλήματος και ήξερα ότι το πρόβλημα αυτό θα έφτανε διότι συζητούσαμε, οι Γερμανοί, οι Γάλλοι, ο πρόεδρος Τρισέ στην ΕΚΤ, η (ευρωπαϊκή) Επιτροπή και εγώ ο ίδιος, για τις προοπτικές αυτού που δεν ήταν τότε γνωστό ως αυτό που αποκαλέσαμε ελληνική κρίση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου