Επικίνδυνη άγνοια και ολιγωρία για τα τεκταινόμενα στη Θράκη από την ανεξέλεγκτη προπαγάνδα των Τούρκων πρακτόρων, καταλογίζει στην Κυβέρνηση-κυρίως για την εξωτερική πολιτική της- ο Βουλευτής Αχαϊας Νίκος Ι. Νικολόπουλος.
Ο Αχαιός Βουλευτής κατέθεσε Ερώτηση στους Υπουργούς Εξωτερικών, Δικαιοσύνης, Παιδείας και Προστασίας του Πολίτη με αφορμή πρόσφατη προπαγανδιστική ενέργεια σε μουσουλμανικό τέμενος στο χωριό Εχίνος στην Ξάνθη, κατά την διάρκεια μιας τελετής χάτιμ, δηλαδή ολοκλήρωσης των μαθημάτων Κορανίου....
Στην εκδήλωση εκείνη παρέστησαν ο ψευτομουφτής Αχμέτ Μέτε, ιδιαίτερα δραστήριος στην ανθελληνική και φιλοτουρκική προπαγάνδα και ο Τούρκος πρόξενος Μουσταφά Σάρνιτς.
Όμως, στην εκδήλωση παρέστησαν και αρκετά άτομα που φορούσαν μπλούζα με τη «σημαία» της «Τουρκικής Δημοκρατίας της Ανεξάρτητης Λ. Θράκης» πάνω στην οποία είχαν τυπώσει και τη φράση «Νεολαία του Λαλά Σαχίν Πασά», ο οποίος ήταν ο Οθωμανός στρατηγός που κατέκτησε τη Θράκη τον 14ο αιώνα!
«Η ενέργεια ήταν προφανέστατα καθοδηγούμενη από τον ψευτομουφτή και νομιμοποιήθηκε από την παρουσία του Τούρκου πρόξενου. Και άλλωστε τίθεται θέμα δικαιοδοσίας για την διοργάνωση της εκδήλωσης. Τελικά γνωρίζει η Κυβέρνηση και προσωπικά ο Πρωθυπουργός ως Υπουργός Εξωτερικών, τι συμβαίνει στη Θράκη; Αν δεν το γνωρίζει, είναι επικίνδυνη. Αν το γνωρίζει και παραμένει διπλωματικώς μακάρια και αδρανής, είναι δύο φορές επικίνδυνη»,δήλωσε ο κ. Νικολόπουλος.
Οι Υπουργοί, καλούνται να απαντήσουν αν οι διοργανωτές της εκδήλωσης είχαν δικαιοδοσία για την πραγματοποίησή της και από ποιον αλλά και σε τι διπλωματικές ενέργειες προέβη ή θα προβεί ο Υπουργός Εξωτερικών για την προπαγανδιστική ενέργεια των μελών της ομάδας που φορούσαν την επίμαχη μπλούζα.
Επίσης ερωτώνται αν θα προβούν σε ενέργειες εισαγγελικής διερεύνησης για τυχόν ποινικές ευθύνες των παρισταμένων όπως του ψευτομουφτή Αχμέτ Μέτε.
Επικίνδυνη χωματερή πετρελαϊκών αποβλήτων ο Αστακός
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ πράσινη ανάπτυξη του κ. Παπανδρέου και τα μεγάλα λόγια ενταφιάζονται στη χωματερή των αραβικών πετρελαϊκών αποβλήτων του Αστακού.
Ήδη δημοσιεύθηκε η ΚΥΑ που χωροθετεί την μονάδα χωρίς να έχει κατατεθεί καμία από τις επτά μελέτες που απαιτούνται, ούτε καν η μελέτη επικινδυνότητας που υποτίθεται πως ανέθεσε η κ. Μπιρμπίλη στη ΔΕΠΑ.
Μέχρι σήμερα λόγω της μεγάλης επικινδυνότητας πουθενά στο κόσμο δεν λειτουργεί μονάδα ηλεκτροπαραγωγής με βάση το LPG.Το 1984 σε δεξαμενές LPG στο Σαν Χουάν του Μεξικού, το οποίο προκάλεσε το θάνατο σε περισσότερους από 500 ανθρώπους και τον τραυματισμό περίπου 6.000. Ένα ακόμη ατύχημα συνέβη στην Τοσκάνη το 2009 όταν εξερράγη βαγόνι που μετέφερε LPG. Στο δυστύχημα έχασαν τη ζωή τους 15 άνθρωποι.
Το γεγονός ότι οι ευρωπαϊκές χώρες αποφεύγουν τις μεγάλες εγκαταστάσεις LPG, εμμέσως συνάγεται και από την πρόθεση των επενδυτών να εξάγουν την ηλεκτρική ενέργεια στην Ιταλία και παρ’ όλα αυτά επιλέγουν ως τοποθεσία εγκατάστασης την Ελλάδα. Το ερώτημα εύλογο, γιατί η εγκατάσταση δεν γίνεται στην Ιταλία ; η απάντηση απλή: ουδέποτε η Ιταλία θα δεχόταν την εγκατάσταση μονάδας τόσο μεγάλης επικινδυνότητας στο έδαφος της.
Σημειώνεται ότι πάγια τακτική της γειτονικής χώρας είναι να εγκαθιστά ηλεκτροπαραγωγικές μονάδες μεγάλης όχλησης ή επικινδυνότητας σε γειτονικές χώρες, όπως συμβαίνει με τα ανθρακικά εργοστάσια σε Αλβανία και Μαυροβούνιο που θα αναπτύξουν ιταλικές εταιρείες.Ενώ εμείς?