Τρίτη, 2 Νοεμβρίου 2010

Έτοιμος για εκλογές δηλώνει ο Αντώνης Σαμαράς

Αν και ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντώνης Σαμαράς δεν θέλει πρόωρες εκλογές εν τούτοις αρχίζει και προετοιμάζεται κατηγορώντας παράλληλα τον πρωθυπουργό ότι επιχειρεί να εκβιάσει τον ελληνικό λαό.

Στις καθημερινές πλέον εμφανίσεις του –και σήμερα από την Αλεξανδρούπολη όπου περιόδευσε- ο κ. Σαμαράς επαναλαμβάνει ότι «δεν ζήτησε εκλογές γιατί δεν μπορεί να τις επιβάλλει ωστόσο αν ο κ. Παπανδρέου πάρει την ευθύνη να οδηγήσει την χώρα στις κάλπες τότε η ΝΔ είναι έτοιμη».

Το δίλημμα που έθεσε ο κ. Παπανδρέου δεν άλλαξε την επιχειρηματολογία του. Ο πρόεδρος της ΝΔ επιμένει ότι το διακύβευμα των εκλογών είναι η αντιμνημονιακή ψήφος και η καταδίκη των κυβερνητικών υποψηφίων προκειμένου να σταλεί αποφασιστικό μήνυμα στην κυβέρνηση για αλλαγή πολιτικής.

Σήμερα πάντως ο κ. Σαμαράς άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να συμμετάσχει σε οικουμενική κυβέρνηση εξαρτώντας την στάση του από την αλλαγή του μείγματος της οικονομικής πολιτικής στην κατεύθυνση της ανάκαμψης της αγοράς και της ανάπτυξης.

Ανάφερε στην ομιλία του στην Αλεξανδρούπολη ο κ. Σαμαράς: «Μας ρωτούν αν θα μετέχουμε σε οικουμενική κυβέρνηση. Το πρόβλημά μας δεν είναι να μοιράσουμε υπουργεία. Το πρόβλημά μας είναι να αλλάξει η καταστροφική πολιτική της ασφυξίας. Και να υιοθετηθεί Πολιτική Ανάκαμψης και Ανάπτυξης. Όποιος θέλει να μοιράσει υπουργεία με μια κυβέρνηση που εφαρμόζει πολιτική ασφυξίας, ας το κάνει. Όχι εμείς! Εμείς θα επιμένουμε για ριζική στροφή στην Ανάκαμψη και την Ανάπτυξη. Κι αυτό το μήνυμα θα στείλει ο Ελληνικός λαός».

Όπως είναι φυσικό όσο πλησιάζει η ημέρα των δημοτικών εκλογών εντείνει τις επιθέσεις του στον κ. Παπανδρέου. Σήμερα αναφέρθηκε με έμφαση στην διχογνωμία Παπανδρέου Πάγκαλου για το θέμα της αναδιάρθρωσης του χρέους χαρακτηρίζοντας παράνοια τις διαφορετικές τους δηλώσεις και αποδίδοντάς τους «κρυφή ατζέντα».

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Σαμαράς άλλαξε την τακτική του στο εσωκομματικό πεδίο. Στην συνέντευξή του στο Mega δήλωσε ότι «ο κ. Κώστας Καραμανλής πρέπει να βγει να μιλήσει για τα πεπραγμένα του και ότι όσο δεν μιλά μεγαλώνει το βάρος στις δικές του πλάτες, ενώ παράλληλα εμφανίστηκε με αυτοπεποίθηση απέναντι στον κ. Κωνσταντίνο Μητσοτάκη αλλά και την κ. Ντόρα Μπακογιάννη.

Η ΝΔ εκτιμά ότι σε κάθε περίπτωση καθοριστικό για τις εξελίξεις θα είναι το αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών. Ο στόχος για τη ΝΔ είναι πάντα οι πέντε περιφέρειες με την Πελοπόννησο να συμπεριλαμβάνεται σε αυτές και ένα καλό αποτέλεσμα που να πλησιάζει το 20% στην περιφέρεια Αττικής. Βλέποντας πάντως την κατάρρευση του κυβερνητικού στρατοπέδου σε πολλές περιφέρειες στην Ρηγίλλης έχουν αρχίσει και καλλιεργούν προσδοκίες για περισσότερες περιφέρειες και για καθαρή νίκη. Υποστηρίζουν ότι τα πράγματα έγιναν χειρότερα για την κυβέρνηση μετά την διακαναλική του πρωθυπουργού και ότι επιδεινώνονται μέρα με την ημέρα όσο τα κυβερνητικά στελέχη επιμένουν στο εκβιαστικό δίλημμα «Καμίνης και Σγουρός ή εθνικές κάλπες».

Μιλώντας την Τρίτη στο ακροατήριο του ακριτικού νομού Έβρου ο κ. Σαμαράς διεύρυνε την ατζέντα του και αναφέρθηκε στον μεταναστευτικό νόμο λέγοντας: «η κατάργηση του πρωτοφανούς αυτού μεταναστευτικού νόμου είναι προτεραιότητά μας, όταν θα αναλάβουμε τη διακυβέρνηση. Και μαζί, η ενσωμάτωση όσων αντέχει η Ελληνική Κοινωνία και το κλείσιμο των συνόρων για όσους δεν αντέχουμε».

Έστειλε μήνυμα στην Τουρκία : «αν θέλει η γειτονική Τουρκία καλές σχέσεις με την Ελλάδα, πρέπει να βοηθήσει ώστε να ανακοπεί το ρεύμα της λαθρομετανάστευσης, που περνάει από τα εδάφη της. Μέχρι στιγμής το βοηθάει. Κι αυτό παραμένει σοβαρό «αγκάθι» στις σχέσεις μας μαζί της».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου