Κυριακή, 21 Νοεμβρίου 2010

Άτεγκτος κατά του Μνημονίου ο Αντώνης


Την πάγια θέση του ότι δεν υπάρχουν περιθώρια συνεργασίας με "όσους αποδέχονται τα αδιέξοδα του Μνημονίου" διατυπώνει ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, σε συνέντευξή του σε κυριακάτικη εφημερίδα.

Επίσης, απορρίπτει το ενδεχόμενο "μεγάλου συνασπισμού" με τεχνοκράτες, αν τα πράγματα χειροτερέψουν, λέγοντας ότι οι τεχνοκράτες είναι για να λένε τη γνώμη τους, αλλά τις αποφάσεις θα πρέπει να τις παίρνει ο πολιτικός.

Παράλληλα, επιμένει στην ορθότητα της αντιμνημονιακής θέσης που έχει διατυπώσει, την οποία όμως, σπεύδει να διαχωρίσει από την αντίστοιχη πολιτική που ακολουθούν τα κόμματα της Αριστεράς, και επαναλαμβάνει ότι με το πρόγραμμα του κόμματός του, μπορεί μέσα σε 18 μήνες να μηδενιστεί και το διαρθρωτικό και το κυκλικό έλλειμμα της χώρας.

Ο κ. Σαμαράς σημειώνει ότι η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης έχει οδηγήσει την αγορά σε ασφυξία και τη χώρα σε ύφεση, η οποία εξανεμίζει τα όποια οφέλη υπήρξαν από τις περικοπές των μισθών και των συντάξεων. Για το λόγο αυτό, προτείνει τόνωση της οικοδομικής δραστηριότητας με επιδότηση επιτοκίου της πρώτης κατοικίας για δέκα χρόνια, γεγονός, που όπως τονίζει, θα δώσει οξυγόνο σε περισσότερα από 130 επαγγέλματα και εκτιμά ότι η αξιοποίηση της κινητής περιουσίας του Δημοσίου έχει σχεδόν απεριόριστες δυνατότητες για άμεση απόκτηση ρευστότητας και μόνιμα δημόσια έσοδα.

Στη συνέντευξή του ο αρχηγός της αξιωματικης αντιπολίτευσης παραδέχεται ότι πρέπει να υπάρξουν συγχωνεύσεις φορεών του Δημοσίου και περικοπές στις ΔΕΚΟ, αλλά τάσσεται κατηγορηματικά ενάντια στο ενδεχόμενο απολύσεων από το δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα, επισημαίνοντας ότι θα ήταν μια λάθος πολιτική.

Αναφέρει ακόμη ότι, αν η κυβέρνηση συνεχίσει την ίδια πολιτική, τότε σύντομα θα συνειδητοποιήσουμε ότι αυτό που εμφανίστηκε ως "σωτηρία" της χώρας, ήταν καταστροφή.

Ο πρόεδρος της ΝΔ δηλώνει ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών, υπογραμμίζοντας ότι η διαφορά των 10,4 μονάδων στις βουλευτικές έκλογές, έπεσε στις δύο μονάδες.

Αναφερόμενος στα εσωκομματικά, χαρακτηρίζει "ανοησίες και αστειότητες" ότι έχει εγκλωβιστεί σε μια ομάδα "Ταλιμπάν" της απολύτου εμπιστοσύνης του και προαναγγέλλει αλλαγές στην ηγετική ομάδα του κόμματός του, οι οποίες όμως δεν θα αφορούν αυτούς που, όπως τονίζει, δούλεψαν και πέτυχαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου