Δευτέρα, 1 Οκτωβρίου 2012

Ένταση και συμπλοκές στο Παρανέστι Δράμας!

Ένταση δημιουργήθηκε στη Δράμα όταν κάτοικοι του Παρανεστίου μαζί με μέλη της Πατριωτικής Ένωσης Δράμας, αντιδρώντας στη μετατροπή του εγκαταλειμμένου στρατοπέδου "Πανταζόπουλου" σε προσωρινό Κέντρο Φύλαξης Λαθρομεταναστών, έκοψαν τα συρματοπλέγματα και εισήλθαν στο εσωτερικό του στρατοπέδου. Τα ΜΑΤ απάντησαν με ρήψη δακρυγόνων και ακολούθησε συμπλοκή μεταξύ των συγκεντρωμένων και των δυνάμεων της Αστυνομίας.
Οι άνδρες της Αστυνομίας από νωρίς είχαν αποκλείσει την είσοδο του στρατοπέδου και δυο παράλληλους δρόμους περιμετρικά του στρατοπέδου. Κατά τις συμπλοκές τραυματίστηκε στο κεφάλι ο υποδιοικητής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Δράμας, ενώ δύο παιδιά μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα, ύστερα από τη ρήψη χημικών. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο πατέρας των δυο παιδιών βλέποντας την κατάσταση άρχισε να πυροβολεί στον αέρα με καραμπίνα με αποτέλεσμα να επικρατήσει αναστάτωση.
Ο δήμαρχος Παρανεστίου, Νίκος Καγιόγλου, αναμένεται αύριο το πρωί να συναντηθεί στην Αθήνα με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Δένδια, ενώ μέχρι και αυτή τη στιγμή μέλη της Πατριωτικής Ένωσης Δράμας βρίσκονται έξω από την πύλη του στρατοπέδου, αναμένοντας την παρουσία μελών της Πατριωτικής Κίνησης Πολιτών από την Καβάλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου