Πέμπτη, 4 Οκτωβρίου 2012

«Φέρτε τη λίστα στη Βουλή» ζήτησε ο Τσίπρας, κάνοντας λόγο για ομερτά

«Η Ισπανία πήρε 6 δισ. από τις λίστες. Κρύβατε τις λίστες, είστε υπόλογοι απέναντι στους Ελληνες πολίτες», τόνισε ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης από το βήμα της Βουλής, αναφερόμενος στο θέμα με τη λίστα των μεγαλοκαταθετών στην Ελβετία, το οποίο προκαλεί έντονους κλυδωνισμούς στο ΠΑΣΟΚ και την κυβέρνηση Σαμαρά.
«Φέρτε τη λίστα στη Βουλή» ζήτησε ο Τσίπρας, κάνοντας λόγο για ομερτά
«Την ίδια στιγμή που οι αποκαλύψεις πήραν μορφή χιονοστιβάδας ετοιμάζεστε να φέρετε πακέτο σκληρών και ανελέητων μέτρων… Έχετε το θράσος να φέρετε μέτρα 13,5 δισ. ευρώ σε συνταξιούχους την ώρα που κρύβετε όσους έβγαλαν εκατομμύρια στο εξωτερικό. Είχατε το θράσος να κάνετε show με την ταβερνιάρισσα στην Υδρα άλλά τους μεγαλοκαταθέτες της Ελβετίας τους προστατεύετε. Φέρτε τη λίστα στη Βουλή», απαίτησε ο κ.Τσίπρας.
Ο ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι κατά την περίοδο της κυβέρνησης Παπαδήμου, ο ίδιος είχε καταθέσει επίμονα πολλές επερωτήσεις τόσο προς τον πρωθυπουργό όσο και προς τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο, δίχως όμως να λαμβάνει απαντήσεις. «Ο Βενιζέλος δεν απαντούσε τότε με ευθύτητα για το αν υπάρχει CD, έκανε ότι δεν γνωρίζει τίποτε για τον φόνο. Και όμως το κρατούσε στο σπίτι του και δεν το παρέδωσε στον διάδοχό του όταν αποχώρησε από το υπουργείο».
Αργότερα, όταν στη Βουλή συζητείτο το Μεσοπρόθεσμο, ο κ.Τσίπρας θύμισε ότι είχε πει «ότι η κοινοβουλευτική δημοκρατία δεν μπορεί να λειτουργεί με όρους ομερτά και τινάχθηκε ο Βενιζέλος και ζήτησε να ανακαλέσω. Να λοιπόν γιατί τινάχθηκε τότε σαν ελατήριο. Η ομερτά ήταν πολιτική πραγματικότητα για πολλά χρόνια. Τώρα όμως σπάει και αρχίζει να καρφώνει ο ένας τον άλλον. Φτάσαμε έως τον οικονομικό εισαγγελέα και έσπασε η πράσινη ομερτά».
Αναρρωτήθηκε μάλιστα «ποιοι επιχειρηματίες που μάζευαν προεκλογικά τους εργαζόμενους τους να ψηφίσουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ είναι σε αυτή την λίστα; Ποιοι εφοπλιστές από αυτούς που προκλητικά έλεγαν «ας έρθει ο Τσίπρας να μας φορολογήσει» είναι στην λίστα; Τους προειδοποιούμε και θα έρθουμε και θα τους βρούμε και θα τους φορολογήσουμε. Ποιοι διαμορφωτές της κοινής γνώμης είναι στην λίστα;». Παράλληλα επισήμανε ότι «Η Ισπανία πήρε 6 δισ. από τις λίστες. Κρύβατε τις λίστες είστε υπόλογοι απέναντι στους έλληνες πολίτες στους νέους που τους σμπαραλιάσατε τα όνειρα που επιβάλλατε χαράτσια. Πρέπει να φύγετε οσο το δυνατόν γρηγορότερα. Εμείς θα ξελασπώσουμε τον τόπο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου