Κυριακή 3 Απριλίου 2011

Το απολύτως αναμενόμενο και η μοναδική εξέλιξη που μπορεί να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις ανόρθωσης της ελληνική οικονομίας, το "κούρεμα" του πρωτογε

Το απολύτως αναμενόμενο και η μοναδική εξέλιξη που μπορεί να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις ανόρθωσης της ελληνική οικονομίας, το "κούρεμα" του πρωτογενούς δημόσιου χρέους των 350 δισ. ευρώ και η επιμήκυνσή αποπληρωμής του φαίνεται ότι είναι πλέον "προ των πυλών", πολύ συντομότερα από την 01/01/2013 που τελειώνουν τα 110 δισ. ευρώ του δανείου της τρόϊκας και θα πρέπει η Ελλάδα να βγει στις αγορές: "Κορυφαίες πηγές του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου πιέζουν την Ελλάδα να αναδιαρθρώσει σύντομα το χρέος της, σηματοδοτώντας στροφή στην μέχρι τώρα προσέγγισή του", σύμφωνα με δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel.

Δηλαδή για άλλη μιά φορά οι "μάγοι" του ΔΝΤ που έχουν φέρει τον οικονομικό όλεθρο στην ελληνική αγορά, 'αναδιαρθρώνουν" τις προβλέψεις τους και τα σχέδιά τους διαπιστώνοντας ότι αυτά που επέβαlαν στη χώρα (σε συνεργασία βέβαια με την Γερμανία και την ΕΚΤ), οδηγούν νομοτελειακά σε ένα τεράστιο "κανόνι" αφού είναι πρακτικά αδύνατον η χωρα να μπει σε τροχιά ανάπτυξης και να δημιουργήσει πρωτογενή πλεονάσματα.

Χωρίς να επικαλείται καμία πηγή, το περιοδικό επισημαίνει ότι "υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι του ΔΝΤ συζητoύν αυτή την σύσταση με ευρωπαϊκές κυβερνήσεις λόγω του μη βιώσιμου χρέους της Ελλάδας". Όσο και αν το διαψεύδει η κυβέρνηση και προσωπικά ο πρωθυπουργός πιο εύκολο είναι να βγει ο ήλιος από την δύση παρά τα πληρωθεί "και το τελευταίο σεντ", όπως αρέσκεται να λέει, του δημόσιου χρέους.

Η εσωτερική αγορά έχει καταρρεύσει, η περίφημη "σύλληψη της φοροδιαφυγής" εξελίσσεται στην μεγαλύτερη φάρσα καθώς οι έμμεσοι φόροι που έχουν επιβληθεί είναι τόσο εξοντωτικοί που όχι απλώς ισοσκελίζουν, αλλά υπερβαίνουν κατά πολύ τα ποσά που φοροδιαφεύγουν. Αυτό όμως δημιουργεί συνθήκες ασφυξίας στην αγορά. Οι καταθέσεις στις τράπεζες συνέχεια πέφτουν, τα έσοδα από ΦΠΑ καταρρέουν συνέχεια μήνα με τον μήνα παρά τις συνεχείς αυξήσεις του και στην κυβέρνηση μιλάνε σαν να βρισκόμαστε στο ... 1981.

Η αναδιάρθρωση υπολογίζεται σε ένα ποσοστό 30-35% (πάντα σε συνεργασία με τους δανειστές, φυσικά) και η επιμήκυνση πρέπει να είναι όσο το δυνατόν μεγαλύτερη.

Το ότι το ΔΝΤ βγαίνει τώρα και μιλάει για "αναδιάρθρωση χρέους" απλώς σημαίνβει ότι κρίνουν πως δεν μπορούν να ληφθούν επιπλέον μέτρα στην Ελλάδα και η αγελάδα έχει "κόψει το γάλα".

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

(Ανανέωση 17.22): Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο διαστακτικά και με μεγάλη καθυστέρηση εξέδωσε δήλωση όχι έμμεσης επιβεβαίωσης, αφού δεν διαψεύδει το ρεπορτάζ, απλά υποστηρίζει αόριστα ότι "στηρίζει την θέση της ελληνικής κυβέρνησης για μη αναδιάρθρωση του χρέους".

"Οπως έχουμε πει επανειλημμένα το ΔΝΤ υποστηρίζει τη θέση της ελληνικής κυβέρνησης όσον αφορά τη μη αναδιάρθρωση χρέους και την αποφασιστικότητά της να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της", δήλωσε εκπρόσωπος του ΔΝΤ στο πρακτορείο Ρόιτερς.
Ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου απέκλεισε κατηγορηματικά την πιθανότητα αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους με αφορμή το άρθρο του γερμανικού περιοδικού.

«Δεν υπάρχει καμία απολύτως πιθανότητα αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους», δήλωσε ο κ. Παπακωνσταντίνου στο Reuters όταν ρωτήθηκε σχετικά με το άρθρο

«Οσοι (μιλούν για αναδιάρθρωση) δεν κατανοούν ότι το κόστος θα είναι πολύ μεγαλύτερο από τα οφέλη», υπογράμμισε ακόμη ο κ. Παπακωνσταντίνου από την Ιταλία όπου βρίσκεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου