Πέμπτη, 21 Απριλίου 2011

Το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών συσπειρώνει τη Ν.Δ.

Το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών συσπειρώνει την παράταξη. Η Ν.Δ. «σβήνει» τις κόκκινες γραμμές από την διακυβέρνηση Καραμανλή, υπερασπιζόμενη το κυβερνητικό της παρελθόν και κλείνοντας οριστικώς τα σενάρια που την έφεραν να αφήνει έξω από τις λίστες, καραμανλικούς βουλευτές.
Προς επίρρωση αυτού οι χθεσινές δηλώσεις του Χρήστου Σταϊκούρα, αναπληρωτή τομεάρχη Οικονομίας, ο οποίος δήλωσε στα ερτζιανά (Φλας): «Το πρόσημο της προηγούμενης κυβέρνησης είναι θετικό», επαναλαμβάνοντας μάλιστα ότι: «Εμείς θεωρούμε ότι η καθαρή συμβολή της Ν.Δ. στο χρέος για τα 5,5 χρόνια που έμεινε στην εξουσία ήταν 7 δισ. ευρώ συνολικά». Ομοίως ενδεικτικές και οι πρόσφατες δηλώσεις του γραμματέα Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, Γιώργου Λυκουρέντζου, ο οποίος έριξε ταφόπλακα στα κυοφορούμενα επί μήνες σενάρια, ότι ο Αντώνης Σαμαράς δε θα συμπεριλάβει στα ψηφοδέλτια βουλευτές απολύτως συνδεδεμένους με την διακυβέρνηση Καραμανλή: «Όλα αυτά είναι τελείως αβάσιμα. Αποσκοπούν στο να δημιουργούν εσωκομματικά προβλήματα στη Ν.Δ. Όλοι οι συνάδελφοι βουλευτές -κι αυτό το λέει το καταστατικό μας- θα είναι υποψήφιοι στις προσεχείς εκλογές» είπε χαρακτηριστικά στο ραδιόφωνο του ΒΗΜΑτος ο κ. Λυκουρέντζος.
Στη Συγγρού έχει σημάνει ήδη εκλογικός συναγερμός, όπως προκύπτει και από την εισήγηση του γραμματέα Πολιτικού Σχεδιασμού της Ν.Δ. Μάξιμου Χαρακόπουλου, στη συνεδρίαση της νεοϊδρυθείσης Επιτροπής Πολιτικής Ανάλυσης και Στρατηγικής, όπου κάλεσε τα 41 μέλη που την απαρτίζουν, «να είναι σε εγρήγορση για κάθε ενδεχόμενο, καθώς πλέον οι εξελίξεις ξεπερνούν την κυβέρνηση που αδυνατεί να διαχειριστεί την κρίση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου