Πέμπτη, 7 Απριλίου 2011

Αρένα το ΠΑΣΟΚ

Σε «αρένα» έχει μετατραπεί πλέον η κυβερνητική «παράταξη», στο εσωτερικό της οποίας ο ένας «καρφώνει» τον άλλο και το Μαξίμου παρακολουθεί αμήχανα την εικόνα διάλυσης που βγαίνει προς τα έξω.
Χθες Τετάρτη, ένα εικοσιτετράωρο μετά το νέο «εξάψαλμο» των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ προς τον υπουργό Οικονομικών, κατά τη διάρκεια του ΚΤΕ στη Βουλή, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Πεταλωτής προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, παίζοντας τον ρόλο του «πυροσβέστη».
Ωστόσο το μήνυμα που επιχείρησε να περάσει προς το εσωτερικό του κόμματος για κατάπαυση του πυρός, δεν βρήκε ανταπόκριση, καθώς βουλευτές και υπουργοί συνέχισαν να εκφράζουν δημοσίως τη δυσφορία τους για την πολιτική της κυβέρνησης.
Πάντως, ερωτηθείς για τη σκληρή κόντρα μεταξύ της Βάσως Παπανδρέου και του Γ. Παπακωνσταντίνου, που κυριάρχησε στα χθεσινά πρωτοσέλιδα των εφημερίδων, ο κ. Πεταλωτής επιχείρησε να «καλύψει» και τους δύο, λέγοντας ότι η πρώην υπουργός «έχει το δικαίωμα να εκφράζει την άποψή της ως παλαιό και έμπειρο στέλεχος», αλλά «οι απόψεις που εκφράζονται δεν μπορεί να γίνουν θέση της κυβέρνησης»!
Την ώρα όμως που ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης επιχειρούσε με προσεκτικές διατυπώσεις να κρατήσει τις ισορροπίες στο κόμμα, νέες δηλώσεις βουλευτών και υπουργών «πυροδότησαν» και πάλι τη «φωτιά» που όπως όλα δείχνουν έχει για τα καλά ανάψει στο κυβερνών κόμμα. Μεταξύ άλλων ο κ. Μιλτιάδης Παπαϊωάννου υπερασπίστηκε τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που ασκούν κριτική στην κυβερνητική πολιτική λέγοντας πως «υπάρχουν πολλοί βουλευτές που παίρνουν τα μηνύματα από τον κόσμο και ζητούν από τους υπουργούς να είναι πιο αποτελεσματικοί», ενώ ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κώστας Σκανδαλίδης, με αφορμή τα νέα μέτρα που έχουν προαναγγελθεί, υποστήριξε πως «δεν πάει άλλο, πρέπει να μπει τέλος στα οριζόντια «κουρέματα».
Μέσα σε όλη αυτήν ένταση, αργά το προηγούμενο βράδυ, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλος, μιλώντας στη ΝΕΤ, ενέπλεξε στον εσωκομματικό εμφύλιο και τον πρώην πρωθυπουργό Κ. Σημίτη, λέγοντας μεταξύ άλλων πως «η τετραετία 2000-2004 ήταν μία χαμένη τετραετία. Η ιστορία θα δείξει το γιατί ο Σημίτης δεν προχώρησε σε μεταρρυθμίσεις που ο ίδιος είχε πολλές φορές περιγράψει»!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου