Παρασκευή, 29 Απριλίου 2011

Τρέμουν στο ΠΑΣΟΚ την απολογία Ακη

Με έκδηλη ανησυχία αναμένουν στο Μέγαρο Μαξίμου αλλά και στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ τη σημερινή ομιλία-απολογία στη Βουλή, του πάλαι ποτέ ισχυρού άνδρα του «Κινήματος» Άκη Τσοχατζόπουλου, για τη σκανδαλώδη υπόθεση των υποβρυχίων.
Η επιθυμία του Άκη Τσοχατζόπουλου να κάνει χρήση του δικαιώματος που του δίνει ο Κανονισμός της Βουλής να τοποθετηθεί για να αντικρούσει τις κατηγορίες που του αποδίδονται, ακόμη και στην πρόταση για τη σύσταση Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης που κατέθεσαν 112 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, προκαλεί εσωκομματική ταχυπαλμία στο πράσινο στρατόπεδο. Και τούτο διότι, ουδείς μπορεί να προβλέψει εάν στην υπερασπιστική γραμμή του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας θα περιλαμβάνεται και η εκτόξευση… ρουκετών με στόχο να πλήξουν πολιτικά πρόσωπα που έχουν σχέση με το κυβερνών κόμμα.
Η σύσταση Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης για το σκάνδαλο των υποβρυχίων πρέπει να θεωρείται δεδομένη, καθώς όλα τα κόμματα έχουν ταχθεί υπέρ, ωστόσο, το πολιτικό ενδιαφέρον εστιάζεται -πέραν της ομιλίας Τσοχατζόπουλου- στις πιθανές διαρροές που θα υπάρξουν κατά την ψηφοφορία, η οποία λόγω της μυστικότητάς της προσφέρεται για διαφοροποιήσεις. Δεν αποκλείεται λοιπόν, ορισμένοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που στο παρελθόν είχαν στηρίξει τον Άκη Τσοχατζόπουλο, ακόμη και στην προσπάθειά του να καταλάβει την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, να λειτουργήσουν ως αλεξίσφαιρο με την ψήφο τους, θεωρώντας πως είναι πολιτικά άδικο να «φορτώνεται» όλη την υπόθεση των υποβρυχίων ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας.
Στη σημερινή συζήτηση εισηγητές του ΠΑΣΟΚ έχουν οριστεί οι κ.κ. Μ. Μπόλαρης (αναμένεται να τοποθετηθεί και πρόεδρος της Επιτροπής), Γ. Χαραλαμπόπουλος και Μ. Μίχου, ενώ από Ν.Δ. οι Π. Καμμένος, Μ. Βαρβιτσιώτης και Α. Ντινόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου