Τετάρτη, 13 Απριλίου 2011

Τίποτα το επίσημο για την κατασκευή οικισμού μεταναστών στον Έβρο

Δεν επιβεβαιώνεται μέχρι στιγμής από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη η τελική απόφαση όσον αφορά τα σχέδια για την κατασκευή νέων εγκαταστάσεων που θα φιλοξενήσουν προσωρινά τους παράνομους μετανάστες που εισέρχονται στην Ελλάδα από το ποτάμι του Έβρου.

Παρά το γεγονός ότι υπήρξε δημοσίευμα που ανέφερε την κατασκευή προτύπου κέντρου υποδοχής και φιλοξενίας παρανόμων μεταναστών στην περιοχή του Έβρου με 45 οικίσκους η είδηση δεν έχει επιβεβαιωθεί από το υπουργείο. Αυτή την περίοδο πάντως το υπουργείο εξετάζει όλες τις πιθανές λύσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος της προσωρινής στέγασης όσων εισέρχονται παράνομα στην Ελλάδα.

Στις λύσεις αυτές περιλαμβάνεται η αξιοποίηση εγκαταστάσεων που δεν χρησιμοποιούνται πλέον, παλαιών στρατοπέδων, προκατασκευασμένα οικήματα κλπ. Όποιες πάντως και αν είναι οι προτάσεις για την αντιμετώπιση του ζητήματος της προσωρινής στέγασης των παράνομων μεταναστών, αναμφίβολα αυτές δεν μπορούν να λύσουν την μαζική εισροή στην Ελλάδα 200 ατόμων κατά μέσω όρο κάθε ημέρα.

Η λύση του προβλήματος βρίσκεται στις χώρες προέλευσης των αλλοδαπών και στην επιλογή της πολιτείας να μεταφέρει τη λύση του προβλήματος εκεί. Μόνο με μία σωστή και διαρκή εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών των χωρών από τις οποίες προέρχεται ο κύριος όγκος των παράνομων μεταναστών θα μπορούσε να ανακοπή αυτό το τεράστιο ρεύμα. Όλες οι άλλες λύσεις είναι απλά «χωμάτινα αναχώματα» σε μία τεράστια πλημμύρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου