Δευτέρα, 6 Ιουνίου 2011

Ολη η Ελλάδα μια φωνή!

Βούλιαξε» η Πλατεία Συντάγματος από το πλήθος των «αγανακτισμένων» πολιτών! Η χθεσινή συγκέντρωση ήταν μία από τις μεγαλύτερες στη μεταπολιτευτική ιστορία της χώρας, όπου, με μια πρόχειρη εκτίμηση, οι διαδηλωτές ξεπέρασαν κατά πολύ τους 200.000. Η Βουλή «πνίγηκε» στη λαοθάλασσα που, με συνθήματα, σφυρίχτρες, ντουντούκες και κατσαρόλες, έδωσαν τον παλμό μιας ειρηνικής διαμαρτυρίας χωρίς κομματικές σημαίες και ταμπέλες.
Η προσέλευση του κόσμου ξεκίνησε από το μεσημέρι, ενώ οι περισσότεροι έφθασαν το απόγευμα και κατέκλυσαν την Πλατεία Συντάγματος και τους γύρω δρόμους. Από τους Στύλους του Ολυμπίου Διός μέχρι την Ομόνοια, στις οδούς Σταδίου, Πανεπιστημίου, Οθωνος, Γεωργίου Α’, Ερμού, Μητροπόλεως, μανάδες με παιδιά, νέοι, ηλικιωμένοι ένωσαν τις φωνές τους, ξεχειλίζοντας από οργή και αγανάκτηση για την κυβέρνηση του Μνημονίου και το σύνολο του πολιτικού κόσμου της χώρας.
Με γνωστά, ευρηματικά αντιμνημονιακά συνθήματα, αλλά και με παρατεταμένα γιουχαΐσματα προς την πλευρά του Κοινοβουλίου οι διαδηλωτές εξέφρασαν με τον πιο δυναμικό μέχρι σήμερα τρόπο την οργή τους για το ζοφερό μέλλον που τους επιφυλάσσουν οι κυβερνώντες σε συνεργασία με την Τρόικα. «Κλέφτες, κλέφτες» και «Πάρτε το Μνημόνιο και φύγετ’ από δω» ήταν τα συνθήματα που κυριάρχησαν.
Περισσότερες από κάθε άλλη φορά ήταν τόσο οι ελληνικές σημαίες όσο και άλλων χωρών που οι λαοί τους εξεγέρθηκαν. Μάλιστα, λίγο μετά από τις 7 το απόγευμα, την Πλατεία Συντάγματος διέσχισε μέσα σε αποθέωση αντιπροσωπία Αιγυπτίων εξεγερθέντων της Πλατείας Ταχρίρ. Λίγο αργότερα, την εμφάνισή της έκανε ομάδα ιερέων οι οποίοι κρατούσαν πανό με την επιγραφή: «Οι ιερείς της Ελλάδας είναι μαζί σας». Φυσικά καταχειροκροτήθηκαν.
Εντονότερη από κάθε άλλη φορά ήταν και η παρουσία της Αστυνομίας. Τριπλή σειρά αποτελούμενη από διμοιρίες των ΜΑΤ και της ΥΜΕΤ φρουρούσαν το χώρο μπροστά από τον Άγνωστο Στρατιώτη, ενώ μπροστά τους είχε τοποθετηθεί σιδερένιος φράχτης. Αποκλεισμένη με κλούβες των ΜΑΤ ήταν και από τις δύο πλευρές η Βασ. ΣΟφίας, ενώ εντός του αστυνομικού μπλόκου ξεχώριζε η «αύρα» της Αστυνομίας με το κανονάκι νερού.
Να σημειωθεί οτι επικράτησε ένταση νωρίς το απόγευμα στην περιοχή του Κολωνακίου. Αστυνομικές δυνάμεις είχαν αποκλείσει τους κάθετους δρόμους που οδηγούν στην οδό Βασ Σοφίας, με αποτέλεσμα πολίτες που ήθελαν να περάσουν να έρθουν σε έντονη λογομαχία με τους αστυνομικούς, χωρίς να λείψουν τα σπρωξίματα…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου