Παρασκευή, 17 Ιουνίου 2011

Ξεκάθαρες οι θέσεις Σαμαρά

Σίγουρος ότι η Ν.Δ. θα κυβερνήσει πολύ σύντομα τον τόπο, συμβάλλοντας στην άμεση ανάκαμψη της οικονομίας και την ανάταξη της κοινωνίας, εμφανίστηκε χθες ο Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στην έκτακτη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματός του.
Αποφασισμένος, ενωτικός και γεμάτος αυτοπεποίθηση και σιγουριά ότι η κατάσταση μπορεί να βελτιωθεί εφόσον αλλάξει η εφαρμοζόμενη πολιτική και γίνει επαναδιαπραγμάτευση των όρων του Μνημονίου, ο πρόεδρος της Ν.Δ. έθεσε τους βουλευτές του σε εκλογική ετοιμότητα, καλώντας τους να βρεθούν κοντά στο λαό, να του μεταφέρουν το μήνυμα ελπίδας τους και να τον στηρίξουν στις δύσκολες στιγμές. «Η χώρα μπορεί να ζήσει και χωρίς το ΠΑΣΟΚ», τόνισε χαρακτηριστικά και εκτίμησε πως «εκλογές θα γίνουν, όχι επειδή τις ζητάμε εμείς, αλλά γιατί το ΠΑΣΟΚ σέρνεται μόνο του σ’ αυτές. Από τις αντιφάσεις του ή από τις τύψεις του ή κι από τα δύο. Το κυβερνών κόμμα σπαράσσεται και καταρρέει. Εμείς μένουμε όρθιοι και ενώνουμε το λαό γύρω μας».
Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποκάλυψε στα μέλη της Κ.Ο. λεπτομέρειες για το ναυάγιο των προχθεσινών συνομιλιών του με τον Γιώργο Παπανδρέου. Ενώ είχαν συμφωνήσει στο σχηματισμό συγκυβέρνησης με άλλο πρωθυπουργό και με πρώτο μέλημά της την επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου, τελικά, όπως είπε, «ο κ. Παπανδρέου υπαναχώρησε. Κι έτσι χάθηκε μια ιστορική ευκαιρία. Δεν άντεξε τις πιέσεις στο εσωτερικό του κόμματός του, όσων είναι γαντζωμένοι με την εξουσία. Κι έγινε ο ίδιος αιχμάλωτός τους. Για μια ακόμα φορά», συνέχισε ο κ. Σαμαράς, ο πρωθυπουργός «κινείται μόνο επικοινωνιακά. Ζητάει συναίνεση και κατηγορεί την αντιπολίτευση, την ώρα που δικοί του βουλευτές παραιτούνται με βαριές κατηγορίες σε βάρος του. Την κρίση στο εσωτερικό της κυβέρνησης και του κόμματός του ας μη προσπαθεί να τη χρεώνει στην αντιπολίτευση».
Παράλληλα, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή, μεταξύ άλλων, τη στρέβλωση των θέσεων της Ν.Δ. στο εξωτερικό, αλλά και το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, που συζητείται αυτές τις μέρες στη Βουλή: «Αντί για αλλαγή πολιτικής, έχουμε επιμονή στο ίδιο λάθος και επέκταση του λάθους. Περισσότερες οριζόντιες περικοπές και σκληρότερους φόρους, πάνω στους ήδη υψηλούς φόρους, πάνω στους ίδιους ώμους. Που έχουν λυγίσει».
Ο κ. Σαμαράς υπερασπίστηκε τον προκάτοχό του Κώστα Καραμανλή -ο οποίος ήταν παρών στη συνεδρίαση και χειροκροτήθηκε θερμά- για την ειλικρίνεια που αυτός είχε επιδείξει προεκλογικά, σε αντίθεση με τον Γιώργο Παπανδρέου: «Καλλιεργείται επίμονα το “όλοι ίδιοι είναι”. Αυτή είναι η πιο ύπουλη προπαγάνδα. Ε λοιπόν, δεν είμαστε όλοι ίδιοι! Όταν εμείς λέγαμε “πάγωμα μισθών και συντάξεων” επί Καραμανλή, εκείνοι έλεγαν “λεφτά υπάρχουν”! Όταν εμείς λέγαμε “ξεκολλήστε, πάρτε μέτρα”, εκείνοι μοίραζαν επιδόματα. Όταν εμείς μιλούσαμε για τη βέβαιη αποτυχία του Μνημονίου, αυτοί μας έλεγαν ανεύθυνους».
Η επαναδιαπραγμάτευση, είπε ο πρόεδρος της Ν.Δ., «εκτός από απαραίτητη είναι και ρεαλιστική. Και για να γίνει δεκτή χρειάζεται είτε να τη στηρίξει το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων της χώρας είτε να τη στηρίξει μια νέα κυβέρνηση που με νέα ισχυρή εντολή, θα επιτρέψει σε μια νέα κυβέρνηση να διαπραγματευτεί με τον ελληνικό λαό ενωμένο πίσω της».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου