Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2011

Πρόβλημα βιωσιμότητας για χιλιάδες επιχειρήσεις

Πρόβλημα βιωσιμότητας αντιμετωπίζει το 70% των περίπου 57.000 επιχειρήσεων, που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα του ΤΕΜΠΜΕ. Οι επιχειρήσεις δεν μπορούν να πληρώσουν τις δόσεις των δανείων συνολικού ύψους 5,5 δισ. ευρώ.
Τα παραπάνω ανακοινώθηκαν στο πλαίσιο της συνάντησης που είχαν ο πρόεδρος και ο διευθύνων σύμβουλος του Εθνικού Ταμείου Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης (ΕΤΕΑΝ) Αλ. Παπαρσένος, ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας Π. Ραβάνης, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εκτυπωτικών Μέσων Επικοινωνίας Ελλάδος (ΣΕΜΕΕ) Γρ. Κόκκορης και ο γενικός γραμματέας του Ν. Ζαραβίνος, προκειμένου να συζητήσουν για το πρόβλημα των ληξιπρόθεσμων οφειλών των δανείων ΤΕΜΠΜΕ Ι, ΙΙ, ΙΙΙ.
Ο κ. Ραβάνης σημείωσε ότι "η δύσκολη οικονομική συγκυρία επηρεάζει άμεσα τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, με αποτέλεσμα την δυσκολία αποπληρωμής των οφειλών τους".
Οι βιοτέχνες εκτιμούν ότι απαιτείται άμεση τροποποίηση του προγράμματος χρηματοδότησής τους, για να μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους. Ενώ ζητούν και παράταση της περιόδου αποπληρωμής των χρεών τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου