Πέμπτη, 13 Σεπτεμβρίου 2012

Η απόγνωση και πάλι στους δρόμους!

Σε «πρωτεύουσα» των συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας μετατράπηκε και χθες η Αθήνα, που κατακλύσθηκε από εργαζομένους διαφόρων επαγγελμάτων που θέλησαν να εκφράσουν την αγωνία τους για το μέλλον αλλά και να βροντοφωνάξουν ότι ήδη υποφέρουν οι οικογένειές τους από τα σκληρά μέτρα λιτότητας.
Οι δρόμοι έκλεισαν, τα αυτοκίνητα διοχετεύονταν σε περιμετρικούς δρόμους, υπήρχε παντού ένταση με αποτέλεσμα η Αθήνα να δίνει την εικόνα μας πόλης - χάους. Κανείς δεν μπορούσε να κυκλοφορήσει στο κέντρο, οι καταστηματάρχες από την πλευρά τους δήλωναν και αυτοί απόγνωση. Το κλειστό κέντρο από τις συνεχείς συγκεντρώσεις οδηγεί στην πλήρη καταστροφή τους , όπως έλεγαν οι ιδιοκτήτες των μαγαζιών, που δεν ξέρουν και αυτοί πού να βρουν το δίκιο τους. Το σίγουρο είναι πως αν κλείσουν και αυτοί, όλοι όσοι βρίσκονται από πίσω τους θα μείνουν χωρίς δουλειά και το ντόμινο της διαδοχικής ανεργίας δεν θα έχει τελειωμό.
«Δεν υπάρχουν μόνο νούμερα, αλλά και άνθρωποι. Μας έχετε εξαθλιώσει», φώναξε ο αξιωματικός του Πυροσβεστικού Σώματος Γιάννης Σταμούλης μόλις αντίκρισε μπροστά του τον Τρϊκανό Πολ Τόμσεν.
Ο Γιάννης Σταμούλης βέβαια δεν ήταν ο μόνος από τους ένστολους που κατέκλυσαν χθες το Σύνταγμα και την πλατεία Κολοκοτρώνη για να διαμαρτυρηθούν. Εκτός από τους αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας στο κέντρο της Αθήνας βρέθηκαν για να διαμαρτυρηθούν δάσκαλοι, καθηγητές, γιατροί, εργαζόμενοι στους δήμους, στα ξενοδοχεία και τον επισιτισμό, καθώς και οι υπάλληλοι του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Όλοι μαζί φώναζαν όχι στις περικοπές των μισθών τους και στο πακέτο των νέων μέτρων ύψους 11,8 δισεκατομμυρίων ευρώ. «Την τετραετία 2009 – 2012 είδαμε τα εισοδήματά μας να υφίστανται απώλειες της τάξεως από 52,5% (ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΟΠΛΙΤΗΣ) έως 79,7% (ΑΡΧΗΓΟΣ ΓΕΕΘΑ)» ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους. Σύμφωνα πάντα με τους συνδικαλιστές των ένστολων, η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών τους ανακοίνωσε ότι οι μισθοί τους θα μειωθούν περαιτέρω κατά 7% και θα εφαρμοστεί αναδρομικά από την 1η Ιουλίου του 2012.
Να σημειωθεί ωστόσο ότι οι κινητοποιήσεις χθες διεξήχθησαν στο σύνολό τους σε ειρηνικό κλίμα, αν και η Αστυνομία είχε λάβει αυξημένα μέτρα περιφρούρησης, ενώ μετά από πολλούς μήνες τοποθετήθηκε ο σιδερένιος φράχτης στη Βασιλίσσης Σοφίας.
Επίσης στις συγκεντρώσεις αυτές συμμετείχαν δεκάδες καρκινοπαθείς, νεφροπαθείς και άτομα με σκλήρυνση κατά πλάκας, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τα προβλήματα που παρατηρούνται στην επί πιστώσει χορήγηση φαρμάκων από τα φαρμακεία προς τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, αλλά και για τις χειρουργικές επεμβάσεις που αναβάλλονται λόγω επίσχεσης εργασίας των γιατρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου