Κυριακή, 16 Σεπτεμβρίου 2012

Θα δοθεί χρόνος,αλλά όχι περισσότερα χρήματα

Θα δοθεί περισσότερος χρόνος για την αποπληρωμή του χρέους της Ελλάδας, αλλά όχι περισσότερα χρήματα», σύμφωνα με την υπουργό Οικονομικών της Αυστρίας, Μαρία Φέκτερ.
Σε συνέντευξη της στην εφημερίδα «Οστεράιχ», ερωτηθείσα σχετικά με την επιμήκυνση για την αποπληρωμή του χρέους, δήλωσε ότι: "Ναι. Περιμένουμε ακόμα την έκθεση της τρόικας και η Ελλάδα πρέπει ακόμα να δρομολογήσει κάποια πράγματα. Όμως, θα επιτύχουμε μία επιμήκυνση χωρίς κόστος».
Την ίδια θέση διατύπωσε η υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας, και στη Σύνοδο των Ευρωπαίων υπουργών Οικονομίας στην Κύπρο, επιβεβαιώνοντας τα σενάρια περί επιμήκυνσης, χωρίς να δοθούν περισσότερα χρήματα.
Σύμφωνα με αξιωματούχους της ΕΕ, η Αθήνα βρίσκεται πολύ πίσω στο πρόγραμμα μείωσης του χρέους της, αλλά έχουν γίνει επίπονες προσπάθειες για να στηριχθούν η Ισπανία και η Ιταλία. «Δεν έχει νόημα να αφήσουμε την Ελλάδα να χρεοκοπήσει τώρα και να βυθιστεί πάλι η Ευρωζώνη στο χάος», δήλωσαν χαρακτηριστικά.
Από την μεριά της, η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, κατά το άτυπο Eurogroup της Λευκωσίας, είπε ότι η παροχή περισσότερου χρόνου στην Ελλάδα είναι μία επιλογή της, ενώ αναμένει την έκθεση της τρόικας, το νωρίτερο στις αρχές του επόμενου μήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου