Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2012

Ρίξτε την κυβέρνηση!


Να ρίξουν την κυβέρνηση αψηφώντας την κομματική πειθαρχία και καταψηφίζοντας τα μέτρα κάλεσε χθες ο Αλέξης Τσίπρας τους βουλευτές, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.
Ενώπιον του κομματικού του ακροατηρίου, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επαναδιατύπωσε τη στρατηγική του απέναντι στα προωθούμενα κυβερνητικά μέτρα, διατρανώνοντας ότι θα ξιφουλκήσει εναντίον τους τόσο εντός όσο και εκτός Κοινοβουλίου.
Αναλυτικότερος ήταν από το βήμα της Κ.Ο. και για την κάθετη αντίδρασή του στην επιμήκυνση επιχειρώντας την πλήρη αποδόμησή της. Επανέλαβε την άρνησή του εξηγώντας ότι αφενός την είχε προαναγγείλει το ΔΝΤ αφετέρου ο Λουκάς Παπαδήμος πριν από μήνες, την είχε απορρίψει. Προανήγγειλε πάντως μάχη μέχρις εσχάτων και εναντίον του ενιαίου κέντρου «προπαγάνδας και χυδαιότητας» όπως είπε όσων ταυτίζουν το ΣΥΡΙΖΑ με τη Χ.Α.
«Η ψηφοφορία μια κι έξω, είναι εκβιαστική αλλά δεν απαλλάσσει τους βουλευτές από τις προσωπικές τους ευθύνες. Ο καθένας και η καθεμιά από τους βουλευτές φέρουμε ακέραια την ευθύνη της επιλογής, όχι απέναντι στην κομματική πειθαρχία, αλλά απέναντι στη συνείδησή μας, στον λαό και στην ιστορία και αυτό είναι συνταγματική επιταγή» ανέφερε χαρακτηριστικά, προϊδεάζοντας και για το κάλεσμα που θα απευθύνει στους βουλευτές Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ (η ΔΗΜΑΡ δεν θα θέσει κομματική πειθαρχία) να ρίξουν ουσιαστικά την κυβέρνηση, καταψηφίζοντας τα μέτρα.
Στο πλαίσιο αυτό, προέβλεψε ότι: «Ο λαός μας έριξε ήδη δύο μνημονιακές κυβερνήσεις, του κυρίου Παπανδρέου και του κυρίου Παπαδήμου. Σειρά έχει να τριτώσει το καλό».

1 σχόλιο:

  1. Σιγά ρε παλληκάρι τα αίματα. Και δεν σκέφτεσαι ότι υπάρχει περίπτωση να σε βάλλουν να κυβερνήσεις αν συμβεί κάτι τέτοιο; Και τότε πως θα κάνεις διακοπές 2 μήνες το καλοκαίρι; Ο ίδιος δεν είναι που λίγες μέρες πριν δήλωνε στη Θεσσαλονίκη ότι δεν ζητάει εκλογές; Πολύ μούσι το παιδί ρε φίλε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή