Δευτέρα, 21 Φεβρουαρίου 2011

Το ΠΑΣΟΚ έχει παραδώσει τα κλειδιά της χώρας

Στα άκρα είναι αποφασισμένος να φτάσει τη σύγκρουση με την κυβέρνηση ο Αντώνης Σαμαράς. Με υψωμένη την αντιμνημονιακή σημαία και δικαιωμένος από τις θέσεις που έχει διατυπώσει το προηγούμενο διάστημα, ο πρόεδρος της ΝΔ, σε κάθε ευκαιρία, εξαπολύει βολές κατά ριπάς τόσο κατά του ΠΑΣΟΚ όσο και προσωπικά κατά του πρωθυπουργού. Στο πλαίσιο αυτό κινήθηκε και κατά την προχθεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, που έγινε παρουσία και του Κώστα Καραμανλή, στην πρώτη του επίσκεψη στα νέα γραφεία της ΝΔ στη Συγγρού.
«Το ΠΑΣΟΚ έχει "παραδώσει τα κλειδιά της χώρας" και κάνει ό,τι του λένε. Η κυβέρνηση είναι ανίκανη και ανεύθυνη. Έχει περιέλθει σε κατάσταση ημιδιάλυσης και ημιπαράλυσης», τόνισε χαρακτηριστικά, ενώ χρησιμοποιώντας την πρόσφατη εκτίμηση του Απόστολου Κακλαμάνη, ότι «τρεις λαλούν και δυο χορεύουν», είπε: «Συμφωνούμε απόλυτα. Έτσι ακριβώς είναι η κυβέρνηση».
Πιο συγκεκριμένα, ο Αντώνης Σαμαράς ανέφερε:
• Για τη δημόσια περιουσία: «Με τι να συμφωνήσουμε; Με την πρόταση της τρόικας που ρητά ζητεί εκποίηση περιουσίας, όταν εμείς είχαμε εξ αρχής αποκλείσει την εκποίηση; Με την κυβέρνηση που και προσυπέγραψε τις θέσεις της τρόικας, αλλά και τις κατήγγειλε ταυτόχρονα; Που είχε δεσμευτεί να υλοποιήσει τις προτάσεις αυτές, αλλά κι έχει δεσμευτεί να βγάλει νόμο για να τις… απαγορεύσει; Στο κρίσιμο αυτό ζήτημα η κυβέρνηση τα είπε όλα! Και με το χωροφύλαξ και με τον αστυφύλαξ!».
• Για την τρόικα: «Κατάλαβε ότι το Μνημόνιο οδηγεί σε αδιέξοδο. Κατάλαβε ότι αν δεν αξιοποιηθεί η δημόσια περιουσία, δεν σπάει ο φαύλος κύκλος της υπερχρέωσης. Μόνο που ενδιαφέρεται πρωτίστως να καλύψει τα αδιέξοδα του Μνημονίου. Ενώ εμείς ενδιαφερόμαστε να αξιοποιήσουμε την ακίνητη περιουσία του Δημοσίου για να απαλλαγούμε από την υπερχρέωση και από το Μνημόνιο».
• Για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών: «Το ίδιο το ΠΑΣΟΚ, μέσα στον πανικό του, τη μία διαρρέει πρόωρες εκλογές και την άλλη τις αποκλείει. Εμείς ‘δεν τσιμπάμε’. Προχωράμε το δρόμο μας».
• Για το κίνημα «δεν πληρώνω»: «Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι, αλλά είπαμε ότι η κυβέρνηση με την πολιτική της δυναμιτίζει την κοινωνία. Ο πρώτος που υιοθέτησε το "δεν πληρώνω" είναι η κυβέρνηση, που χρωστά σε επιχειρήσεις κατασκευαστικές και εξαγωγικές. Η κυβέρνηση δεν βρίσκεται απέναντι από τους μπαταξήδες. Είναι η ίδια ο πρώτος μπαταξής».
• Για τη ΝΔ: «Χτίζουμε σύμφωνο ελπίδας αξιοπρέπειας με τον ελληνικό λαό. Δεν υποκύπτουμε σε πιέσεις, δεν πέφτουμε σε παγίδες, δεν φεύγουμε από τη ρότα μας. Δεν μας απασχολούν τα πολιτικάντικα καμώματα μίας κυβέρνησης που παραπαίει. Όλες οι εξελίξεις δείχνουν ότι έχουμε περάσει το σημείο καμπής και εμείς έχουμε ούριο άνεμο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου