Τρίτη, 22 Φεβρουαρίου 2011

Γιουχάρανε τον Γιώργο Παπανδρέου σε Πανεπιστήμιο του Βερολίνου!

Επεισοδιακά εξελίχθηκε η ομιλία του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου σε Πανεπιστήμιο στο Βερολίνο, που διεκόπη όταν ομάδα νεαρών, Ελλήνων φοιτητών και Γερμανών, εξαπέλυσαν σφοδρή λεκτική επίθεση εναντίον του.
Οι φοιτητές ανύψωσαν πανό κατά της κυβέρνησης και χρησιμοποίησαν εκφράσεις εναντίον του κ. Παπανδρέου, ζητώντας μάλιστα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, με έντονα αιχμηρό τρόπο να εγκαταλείψει την Ελλάδα η κυβέρνηση. Εξαιτίας της έκρυθμης κατάστασης που δημιουργήθηκε η ομιλία του κ. Παπανδρέου διεκόπη και παρά τις προσπάθειές του να εκτονώσει την κατάσταση και να συγκρατήσει την οργή των νεαρών, καλώντας τους μάλιστα σε διάλογο, τελικώς απαιτήθηκε η παρέμβαση αστυνομικών δυνάμεων ώστε η ομάδα να βρεθεί εκτός του Πανεπιστημίου και να μαζευτούν τα υβριστικά για την κυβέρνηση πανό. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, εμφανώς εκνευρισμένος ο πρωθυπουργός αποχώρησε από την αίθουσα, στην οποία επέστρεψε μετά από περίπου δεκαπέντε λεπτά για να συνεχίσει την ομιλία του.
Η κατάσταση άργησε να εκτονωθεί, καθώς οι Έλληνες φοιτητές παρέμειναν στον προαύλιο χώρο του Πανεπιστημίου συνεχίζοντας τις λεκτικές επιθέσεις κατά της κυβέρνησης για την οικονομική πολιτική της, αλλά και των αστυνομικών που δεν τους επέτρεψαν να επανέλθουν στον χώρο της ομιλίας.
Μάλιστα φώναζαν συνθήματα "το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ και ληστεύει τον λαό", ενώ σύμφωνα με τις πληροφορίες, μαζί τους υπήρχαν και Γερμανοί φοιτητές που ανήκουν στην εξωκοινοβουλευτική αριστερά και οι οποίοι, επίσης, με συνθήματα προσπαθούσαν να εισέλθουν στο κτίριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου