Δευτέρα, 28 Φεβρουαρίου 2011

Πάμε και για άλλο δάνειο!

Η πλήρης αποτυχία στην οικονομική πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση και ο αρμόδιος υπουργός Γιώργος Παπακωνσταντίνου επιβεβαιώνεται μέρα με τη μέρα... Ο Γιώργος Παπανδρέου ζήτησε από τη Γερμανίδα καγκελάριο και άλλο δάνειο το 2012, ενώ σε τηλεφωνική επαφή που είχε μαζί της ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα το Σαββάτο το βράδυ, της επισήμανε "την ανάγκη για αποτελεσματικά εργαλεία προκειμένου να προωθηθεί η οικονομική σταθερότητα στην Ευρωζώνη». Αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην Ελληνική Οικονομία και στα προβλήματα που αντιμετωπίζει. Ο Αμερικανός Πρόεδρος ζήτησε από τη Γερμανίδα καγκελάριο να μεριμνήσει ιδιαίτερα για την Ελλάδα.
Ο Γιώργος Παπανδρέου κατά τη διάρκεια της συνάντησής του (την περασμένη Τρίτη) με την Άγκελα Μέρκελ επεσήμανε ότι η Ελλάδα έχει χρονικό περιθώριο ενός έτους να επιστρέψει στις αγορές, διαφορετικά θα χρειαστεί και νέο πακέτο βοήθειας από την Τρόικα. Η Γερμανίδα καγκελάριος αντιμετώπισε παγερά την αγωνία της Αθήνας και μετέθεσε το δίλημμα στη χώρα μας απαιτώντας πλήρη συμμόρφωση. Ο Γιώργος Παπανδρέου εκτιμούσε ότι η Ε.Ε. θα πάρει έγκαιρα μέτρα ενίσχυσης για τον μηχανισμό, αλλά το Βερολίνο δεν δείχνει καμία τέτοια πρόθεση.
Έτσι τα 57 δισ. ευρώ που απομένουν από το πακέτο των 110 δισ. ευρώ θα εξαντληθούν νωρίτερα. Η Τρόικα προέβλεπε ότι η Ελλάδα θα μπορέσει σταδιακά να βγει στην αγορά από το 2012, κάτι που μέχρι στιγμής δεν φαίνεται δυνατόν.
Για να ανοίξουν οι αγορές δανεισμού για την Ελλάδα, με χαμηλό επιτόκιο, θα πρέπει να υπάρξουν θετικοί ρυθμοί ανάπτυξης. Δυστυχώς, όμως, το μόνο που κυριαρχεί στην Ελληνική Οικονομία είναι η ύφεση.
Στο μεταξύ νέα αντίδραση όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης προκάλεσε η πληροφορία ότι ο Γ. Παπανδρέου είχε επικοινωνία με τον επικεφαλής του Ταμείου, όχι μόνον στις αρχές Δεκεμβρίου, αλλά και πριν από τον Οκτώβριο του 2009, όταν βρισκόταν ακόμη στην Αντιπολίτευση!
Ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. Γιάννης Μιχελάκης κάλεσε τον πρωθυπουργό να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τη συγκεκριμένη μαρτυρία αξιωματούχου του ΔΝΤ που είδε το φως της δημοσιότητας. Και πώς ο πρωθυπουργός από τη μία διαβεβαίωνε τους Έλληνες ότι “λεφτά υπάρχουν” και από την άλλη διαβουλευόταν με τον επικεφαλής του ΔΝΤ, αλλά και πώς, ενώ δημόσια κατήγγελλε το ΔΝΤ, παρασκηνιακά συζητούσε μαζί του; Να σημειωθεί ότι αποτελεί κοινό μυστικό ότι οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ αποφεύγουν να πηγαίνουν σε κοινωνικές εκδηλώσεις. Και αυτό γιατί καλούνται συνεχώς να απολογούνται ενώ δεν μπορούν να δώσουν καμία διαβεβαίωση για το μέλλον της χώρας και των πολιτών καθώς και οι ίδιοι έχουν καταλάβει ότι δεν οδηγούμαστε πουθενά μόνο με τη λήψη σκληρών μέτρων λιτότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου