Τετάρτη, 2 Μαΐου 2012

Σαμαράς: «Δεν θέλουμε συγκυβέρνηση, αλλά καθαρή εντολή για να τα αλλάξουμε όλα»


Δεν θέλουμε να συγκυβερνήσουμε. Θέλουμε καθαρή εντολή για να τα αλλάξουμε όλα», είπε ο Αντώνης Σαμαράς, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη Θεσσαλονίκη. «Σας υπόσχομαι ότι πολύ σύντομα η Ελλάδα θα ξανασταθεί στα πόδια της μέσα από το σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας. Τώρα η Ευρώπη αλλάζει. Και η Ελλάδα είναι πιο εύκολο να αλλάξει τη συνταγή του Μνημονίου», πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ, συμπληρώνοντας: «Σας καλώ να ψηφίσετε πολιτική σταθερότητα. Η Ελλάδα δεν αντέχει άλλη αβεβαιότητα και αστάθεια. Χωρίς σταθερότητα κινδυνεύουν τα πάντα».«Η Ελλάδα θα σηκωθεί όρθια και θα πάρει την τύχη της στα χέρια της. Ο λαός μας, με αξιοπρέπεια και υπερηφάνεια, θα μπει στη μεγάλη λεωφόρο της ανάπτυξης», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, αναφερόμενος στις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει:
«Να αποκαταστήσουμε τις πολύ χαμηλές συντάξεις. Να αποκαταστήσουμε τα επιδόματα στους πολύτεκνους. Να δώσουμε την εξισωτική στους κτηνοτρόφους. 550 εκατομμύρια κοστίζουν όλα αυτά. Και βρήκαμε τα διπλάσια ισοδύναμα για να τα καλύψουμε».
Στη συνέχεια, προανήγγειλε ότι «θα ψάξουμε το πόθεν έσχες όσων μετείχαν σε κυβερνήσεις, από το 1974. Πόση ήταν η περιουσία τους πριν μπουν στην Πολιτική και πόση όταν έφυγαν. Για να γνωρίζει ο κόσμος την αλήθεια για τους πολιτικούς. Και θα εξετάσουμε, επίσης – σε μία και μόνη Εξεταστική Επιτροπή –  πώς φτάσαμε στο Μνημόνιο. Για να μάθει ο λαός όλη την αλήθεια για το πώς φτάσαμε ως εδώ. Γιατί για να γυρίσει η Ελλάδα σελίδα προς το μέλλον, πρέπει να κλείσει οριστικά τους λογαριασμούς της με το παρελθόν».
Ο κ. Σαμαράς δεσμεύτηκε ότι εάν εκλεγεί θα μειώσει τη φορολογία. «Πέρα από το χτύπημα της γραφειοκρατίας, χρειάζεται και κάτι ακόμα:Μείωση των φόρων! Θα την προγραμματίσουμε από την πρώτη στιγμή και θα την κάνουμε σταδιακά:  Πρώτο βήμα, η μείωση των φορολογικών συντελεστών για τα Νομικά πρόσωπα, για τις επιχειρήσεις στο 15%. Επόμενο βήμα η μείωση του ΦΠΑ στο 19% ο ανώτατος συντελεστής, στο 9%  ο μεσαίος και στο 5% ολόκληρο το τουριστικό πακέτο.  Και τέλος, 32% ο ανώτατος συντελεστής φόρου για τα φυσικά πρόσωπα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου