Δευτέρα, 7 Μαΐου 2012

Και πάλι στις κάλπες εάν...

Επιτελικά στελέχη του κόμματος δεν απέκλειαν μέσα από τη διαδικασία των διευρευνητικών εντολών να αποδειχθεί μονόδρομος μια νέα προσφυγή στις κάλπες, αλλά είναι προφανές ότι ο κ. Σαμαράς θα επιδιώξει να μη χρεωθούν ο ίδιος και η ΝΔ μια τέτοια εξέλιξη. Το ενδεχόμενο μιας νέας εκλογικής αναμέτρησης, πάντως, εξετάστηκε διεξοδικά χθες το απόγευμα σε σύσκεψη στο γραφείο του κ. Σαμαρά. Κατά πληροφορίες, ένθερμοι οπαδοί μιας προαναγγελίας για νέες εκλογές υπήρξαν οι κ.κ. Λαζαρίδης και Σταμάτης, αλλά αντέδρασαν σθεναρά οι κ.κ. Αβραμόπουλος, Δήμας και Μεϊμάρακης, οι οποίοι κρατούσαν αποστάσεις και από τις απειλές για νέες εκλογές εάν δεν υπάρξει αυτοδυναμία, τις οποίες εκτόξευσε η ηγεσία σχεδόν στην προεκλογική περίοδο.
Κατά την ίδια σύσκεψη και αφού είχε οριστικοποιηθεί ότι η ΝΔ θα κινηθεί ίσως κάτω και από 19%, αποφασίστηκε να μην επιδιώξει ο κ. Σαμαράς τη συγκρότηση ενός κυβερνητικού σχήματος με στελέχη της ΝΔ και εξωκοινοβουλευτικούς, επιζητώντας «ψήφο ανοχής» κυρίως από το ΠΑΣΟΚ.

Η ΔΗΛΩΣΗ του προέδρου της ΝΔ έχει ως εξής: «Ζήτησα ισχυρή εντολή. Ο λαός αποφάσισε διαφορετικά. Σέβομαι το μήνυμά του… Το σημερινό αποτέλεσμα εκφράζει την απογοήτευση του ελληνικού λαού για τα αδιέξοδα της οικονομικής πολιτικής που εξάντλησε τα όρια της αντοχής του, μια που δεν περιελάμβανε τις αναγκαίες πολιτικές ανάπτυξης. Αυτό για το οποίο εξαρχής επιμέναμε, μέσα κι έξω από την Ελλάδα. Κι εξακολουθούμε να επιμένουμε. Το γεγονός ότι η Νέα Δημοκρατία αναδεικνύεται πρώτο κόμμα, αυξάνει τις ευθύνες της, μια που πλέον αποτελεί τον μόνο πυλώνα πολιτικής σταθερότητας στην Ελλάδα. Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε την ευθύνη σχηματισμού κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας, με δύο αποκλειστικές επιδιώξεις: την παραμονή στο ευρώ και την τροποποίηση πολιτικών του Μνημονίου, ώστε να υπάρξει ανάπτυξη και ανακούφιση της κοινωνίας. Σήμερα καταθέτω αυτή την ανοικτή πρόταση προς όλες τις δυνάμεις που δέχονται την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και την ανάγκη αλλαγής της οικονομικής πολιτικής. Κατανοώ την οργή του κόσμου, αλλά η παράταξή μας δεν θα αφήσει την Ελλάδα ακυβέρνητη».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου