Κυριακή, 27 Μαΐου 2012

Οργισμένες αντιδράσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη για τις αναφορές Λαγκάρντ για τους Έλληνες!

Χιλιάδες είναι τα επικριτικά σχόλια στην προσωπική σελίδα της επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, με αφορμή την συνέντευξή της στη βρετανική εφημερίδα Γκάρντιαν, στην οποία μιλούσε απαξιωτικά για τους Έλληνες.

Μόνο σήμερα Κυριακή βομβαρδίστηκε με τουλάχιστον εννιάμισι χιλιάδες μηνύματα. Μάλιστα, δημιουργήθηκε ειδική σελίδα, με όνομα "Οι Έλληνες είμαστε κατά της Λαγκαρντ".

«Δεν μπορώ να καταλάβω τι επιδιώκει με τέτοιες δηλώσεις η κ. Λαγκαρντ. Είναι σαν να ζητούν ευθύνες από έναν ασθενή για την αγωγή που του έδωσε ο γιατρός του», δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης.

«Το τελευταίο που επιζητούμε στην Ελλάδα είναι η συμπάθεια της κ. Λαγκάρντ», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. «Τους φόρους οι Έλληνες εργαζόμενοι τους πληρώνουν και είναι δυσβάσταχτοι. Για τους φοροφυγάδες ας απευθυνθεί στο ΠΑΣΟΚ και στη ΝΔ να της εξηγήσουν γιατί δεν έχουν ακουμπήσει το μεγάλο κεφάλαιο και κυνηγούν τον απλό εργαζόμενο επί δύο χρόνια», σημείωσε ο κ. Τσίπρας.

"Η κυρία Λαγκάρντ οφείλει να γνωρίζει ότι ούτε τα παιδιά της Αθήνας, ούτε τα παιδιά του Νίγηρα επαιτούν ελεημοσύνη από το ΔΝΤ. Οφείλει, επίσης, να γνωρίζει ότι η θεσμική της θέση δεν της επιτρέπει τέτοιου είδους σχολιασμούς», τονίζει με ανακοίνωσή της η ΔΗΜ.ΑΡ και προσθέτει ότι «ας αναλογιστεί τί θα σημάνει η κατάρρευση της Ελλάδας για το σύνολο της κοινωνίας, για το διεθνές τραπεζικό σύστημα, το ΔΝΤ, και ίσως, και την ίδια ως επικεφαλής του Ταμείου».

Τις δηλώσεις Λαγκάρντ επέκρινε και η Γαλλία. Η κυβερνητική εκπρόσωπος Βαλό-Μπελκασέμ, Μίλωνας στο τηλεοπτικό δίκτυο Canal+, χαρακτήρισε την άποψή της σχηματική και γελοιογραφική. «Εκτιμώ ότι σήμερα δεν υπάρχει κάποιο δίδαγμα για να δοθεί στην Ελλάδα», πρόσθεσε.

Σφοδρή επίθεση κατά της Κριστίν Λαγκάρντ εξαπέλυσε και ο ηγέτης της γαλλικής Αριστεράς Ζαν-Λικ Μελανσόν. Χαρακτήρισε τις δηλώσεις της «αναξιοπρεπείς» και τόνισε ότι αν είχε πολιτική ηθική, θα έπρεπε να αποχωρήσει από τη θέση την οποία κατέχει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου