Παρασκευή, 17 Δεκεμβρίου 2010

Σε βαρύ κλίμα η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ το Σάββατο

Την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ συγκαλεί το Σάββατο ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ενόψει της συζήτησης του προϋπολογισμού στη Βουλή, αλλά και θορυβημένος από τις αντιδράσεις των βουλευτών του κόμματος για σοβαρές πτυχές της κυβερνητικής πολιτικής.

Ο κ. Παπανδρέου αναμένεται να επισημάνει στους βουλευτές την κρισιμότητα της περιόδου για την επιτυχία ή την αποτυχία του προγράμματος σταθερότητας της ελληνικής οικονομίας – άλλως του μνημονίου – και να ζητήσει συστράτευση στο σκοπό αυτό.

Ο πρωθυπουργός ελπίζει ότι θα έχει θετικές εξελίξεις από τη σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στις Βρυξέλλες, ή έστω να ανακοινώσει ελπιδοφόρες διεργασίες στους κόλπους της Ένωσης για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης.

Συνεργάτες του πάντως, αλλά και κορυφαία στελέχη, εισηγήθηκαν κινήσεις καλής θέλησης προς την κοινοβουλευτική ομάδα, όπως συχνές συνεδριάσεις και ουσιαστική συζήτηση επί των προωθούμενων πολιτικών, ώστε οι βουλευτές να μην αποξενώνονται από το κυβερνητικό έργο και να μην νιώθουν απλά πιόνια στην κρίσιμη αυτή πορεία.

Από την πλευρά τους όλο και πιο πολλοί βουλευτές διαμηνύουν στην ηγεσία ότι δεν πρόκειται να ανεχθούν στο μέλλον συμπεριφορές και αιφνιδιασμούς, ανάλογους με αυτούς, που συχνά τους επιφυλάσσει η κυβέρνηση στο νομοθετικό έργο και κυρίως το οικονομικό επιτελείο.
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου