Παρασκευή, 2 Σεπτεμβρίου 2011

Αρένα το ΠΑΣΟΚ...

Χωρίς παύση πυροβολούν ο ένας εναντίον του άλλου οι υπουργοί της κυβέρνησης Παπανδρέου, έχοντας «απασφαλίσει» για τα καλά εν μέσω των αρνητικών μηνυμάτων που λαμβάνουν από όλες τις πλευρές για την κυβέρνηση, για την πορεία της οικονομικής πολιτικής της και την κατάρρευση της εικόνας της.
Οσο και αν το Μέγαρο Μαξίμου επιχειρεί να συγκρατήσει τα συντροφικά αλληλοκαρφώματα, η κατάσταση δείχνει πλέον να έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο, πόσο μάλλον όταν τις ενδοκυβερνητικές έριδες «τροφοδοτούν» σύμφωνα με τις εκτιμήσεις και οι συζητήσεις για τη διαδοχή του κ. Γ. Παπανδρέου που έχουν ανοίξει για τα καλά στο ΠΑΣΟΚ.
Χθες, εν τη απουσία του πρωθυπουργού, ο οποίος μετέβη στο Παρίσι για να λάβει μέρος στη Σύνοδο Κορυφής της Ομάδας Επαφής για τη Λιβύη την οποία συγκάλεσε ο Πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί, το «θερμόμετρο» στην κυβέρνηση ανέβηκε πάλι στα ύψη.
«Πρωταγωνιστές» ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρης Ρέππας, ο οποίος «απασφάλισε» και έριξε βολές με πολλούς αποδέκτες στην κυβέρνηση, αλλά και ο υπουργός Χάρης Κατσανίδης, ο οποίος «άδειασε» τον συνάδελφό του υπουργό Εργασίας κ. Κουτρουμάνη με επίκεντρο της κριτικής του τις αθρόες προσλήψεις που κάνει η κυβέρνηση μέσω των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων.
Σε ό,τι αφορά στον κ. Ρέππα, μιλώντας στο «Ράδιο 9» «άδειασε» δημοσίως τον «Τσάρο» της Οικονομίας και αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλο. Λίγες ώρες μετά την πρωτοβουλία του δεύτερου να χαρακτηρίσει άπειρα και ανεύθυνα τα στελέχη του Γραφείου Προϋπολογισμού στη Βουλή που αποκάλυψαν την τραγική κατάσταση στην Οικονομία, ο κ. Ρέππας εμφανίστηκε έντονα επικριτικός εναντίον του. «Αυτή την Επιτροπή, αυτή τη δομή στο πλαίσιο της λειτουργίας της Βουλής την αποφασίσαμε αυτή την κοινοβουλευτική περίοδο, η δική μας κυβέρνηση και η παρούσα προεδρία της Βουλής. Εμείς θέλουμε θεσμούς να λειτουργούν, να λειτουργούν και να ελέγχουν» ανέφερε χαρακτηριστικά. Συνεχίζοντας επέκρινε την ακολουθούμενη οικονομική πολιτική, κάνοντας λόγο για πενιχρά αποτελέσματα, αλλά και για μη εφαρμογή των αποφάσεων που έχει ήδη λάβει η κυβέρνηση. «Θα έλεγα ότι δεν έχουμε την αποτελεσματικότητα στο απόλυτο ποσοστό όπως θα έπρεπε, ιδίως σε αυτή την περίσταση . Δεν έχει αξία να πάρεις κάποια μέτρα τα οποία δεν οδηγούν πουθενά, το θέμα είναι αυτά τα μέτρα που οδηγούν κάπου να εξασφαλίσεις ότι θα οδηγήσουν εκεί ακριβώς όπου έχεις στοχεύσει».
Από τις βολές του δεν γλίτωσε ούτε ο υπουργός Μεταφορών Γ. Ραγκούσης, καθώς ο κ. Ρέππας τόνισε με νόημα: «Το θέμα των ταξί δεν είναι θέμα Τρόικας ή Μνημονίου, πληροφορήθηκε κανείς ότι η Τρόικα έθεσε θέμα ταξί; Κάποιοι να μην επικαλούνται υποχρεώσεις έναντι Μνημονίου και Τρόικας γι’ αυτό το θέμα»!
Την ίδια ώρα ο υπουργός Εσωτερικών κ. Χ. Καστανίδης, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, διαφοροποιήθηκε από το θέμα των 55.000 προσλήψεων τις οποίες ο υπουργός Εργασίας κ. Κουτρουμάνης επέτρεψε μέσω ΜΚΟ.
«Αυτές οι οργανώσεις είναι για άλλη δουλειά, δεν είναι γι’ αυτό» ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ ερωτηθείς για το αν έχει επικοινωνία για το ΑΣΕΠ, σχολίασε με νόημα: «Εμείς δεν θα ξεκινούσαμε αν δεν είχαμε την έγκριση του ΑΣΕΠ».
Επιχειρώντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις που δημιούργησε και οι οποίες «φόρτισαν» το κλίμα στο εσωτερικό της κυβέρνησης, ο κ. Καστανίδης έσπευσε λίγες ώρες αργότερα με ανακοίνωσή του να δηλώσει «τη στήριξή του στον κ. Κουτρουμάνη και τις προσπάθειες που κάνει ο ίδιος και η κυβέρνηση για να υπαχθούν οι συγκεκριμένες προσλήψεις υπό τον έλεγχο του ΑΣΕΠ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου