Τρίτη, 13 Σεπτεμβρίου 2011

Ν.Δ.: Ανίκανος ο πρωθυπουργός!

Με κυρίαρχο αίτημα «την άμεση διενέργεια εκλογών για το καλό της χώρας» ο Αντώνης Σαμαράς ανεβαίνει στη Θεσσαλονίκη την Παρασκευή. Στη Ν.Δ. εκτιμούν πως η ανικανότητα και η αναξιοπιστία της κυβέρνησης, όπως αποδείχθηκε και το περασμένο διήμερο με την παρουσία του Γιώργου Παπανδρέου στη ΔΕΘ, την έχουν φέρει σε πλήρες αδιέξοδο, ώστε, παρά τις διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού ότι αποκλείεται η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, η συγκεκριμένη εξέλιξη να είναι αναπόφευκτη. «Η κυβέρνηση οδηγεί τη χώρα από αποτυχία σε αποτυχία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο γραμματέας της Ν.Δ. Ανδρέας Λυκουρέντζος, ο οποίος χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό «ανίκανο να αναλάβει τις ευθύνες του για την τραγωδία, την οποία βιώνει η χώρα επί δύο χρόνια. Είναι, συνεπώς, ώρα να μιλήσει ο λαός», σημείωσε.
Την ίδια ώρα και ο εκπρόσωπος του κόμματος Γιάννης Μιχελάκης εξαπέλυε νέα επίθεση στην κυβέρνηση αναφορικά με το έκτο κατά σειρά χαράτσι στα ακίνητα μέσα στους τελευταίους 20 μήνες (δηλαδή σχεδόν ένας νέος φόρος κάθε τρεις μήνες). «Το νέο χαράτσι επιβεβαιώνει την παταγώδη αποτυχία της κυβέρνησης, διαψεύδει τις διαβεβαιώσεις της πως δεν θα υπάρξουν πρόσθετα εισπρακτικά μέτρα και διαλύει τα τελευταία υπολείμματα της αξιοπιστίας της», τόνισε, επαναλαμβάνοντας την ανάγκη στήριξης της οικοδομικής δραστηριότητας, στην οποία, όπως είπε, δραστηριοποιούνται δεκάδες επαγγέλματα και που αποτελεί βασικό εργαλείο ανάσας στην πραγματική οικονομία και τόνωσης της απασχόλησης.
Από τα πυρά του κ. Μιχελάκη δεν ξέφυγαν και οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ, ύστερα και από τις απειλές του προέδρου της Ν. Φωτόπουλου ότι δεν πρόκειται να επιτρέψουν να ενσωματωθεί ο νέος φόρος στα τιμολόγια της ΔΕΗ. «Η θέση μας για το νέο χαράτσι στα ακίνητα είναι δεδομένη: Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι. Ομως κανένας οργανισμός δεν είναι τσιφλίκι κανενός. Κανένας Φωτόπουλος δεν μπορεί να εμποδίζει την εφαρμογή των νόμων», τόνισε ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. Για το θέμα αυτό στην Αξιωματική Αντιπολίτευση επαναλαμβάνουν την πάγια θέση τους πως δεν «χαϊδεύουν» αφτιά και πως θα αποδοκιμάζουν ακραίες συμπεριφορές απ’ όπου κι αν προέρχονται αυτές. Κατηγορούν, παράλληλα, τα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος ότι συνεχίζουν να επιδίδονται με εμμονή στην τακτική του κοινωνικού αυτοματισμού. «Πανικόβλητοι, προφανώς», αναφέρεται σε σχετικό κείμενο της Γραμματείας Πολιτικού Σχεδιασμού, «ενώπιον της καταστροφής που συντελείται στην οικονομία και στην κοινωνία από τις δικές τους λανθασμένες επιλογές, επιδιώκουν απερίσκεπτα να στρέψουν τη μια επαγγελματική ή κοινωνική ομάδα εναντίον της άλλης. Ελπίζουν ότι με αυθαίρετες γενικεύσεις, που πλήττουν με τρόπο απαράδεκτο την αξιοπρέπεια και την υπόσταση εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών, θα στρέψουν αλλού τα βέλη της καθολικής δυσαρέσκειας. «Η κοινωνία», καταλήγει το κείμενο, «θα πρέπει να κλείσει τ’ αφτιά της στις κυβερνητικές σειρήνες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου