Παρασκευή, 9 Σεπτεμβρίου 2011

Πληρώνουν οι Ελληνες την κυβερνητική ανικανότητα

Σοκ και απόγνωση έχουν προκαλέσει στο πανελλήνιο οι προχθεσινές εξαγγελίες του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου, σχετικά με το νέο πακέτο μέτρων που ενέκρινε το Υπουργικό Συμβούλιο, το οποίο σαρώνει το δημόσιο τομέα και θίγει τα δικαιώματα πολλών κλάδων του ιδιωτικού. Ουσιαστικά πρόκειται για τις θλιβερές συνέπειες της κυβερνητικής ανικανότητας, με τα μικρομεσαία κυρίως στρώματα της κοινωνίας να βλέπουν τις θυσίες τους να πηγαίνουν χαμένες, να μη μπορούν να «ανασάνουν» άλλο, αλλά παρ’ όλ’ αυτά να τους ζητείται να σφίξουν κι άλλο το ζωνάρι. Σε απόλυτη σύγχυση και πανικό η κυβέρνηση, με αλλεπάλληλα ασύστολα ψεύδη, επικοινωνιακά τεχνάσματα και μόνιμες παλινωδίες, μετατρέπει από τη μια στιγμή στην άλλη «το άσπρο σε μαύρο» και το αντίστροφο, με όλους ανεξαιρέτως, πάντως, τους οικονομικούς δείκτες να βρίσκονται σε ελεύθερη πτώση, αποδεικνύοντας ξεκάθαρα την αποτυχία της εφαρμοζόμενης πολιτικής.
«Η κυβέρνηση μεταθέτει το κόστος της αποτυχίας της στις πλάτες των πολιτών», είναι το σχόλιο της Ν.Δ., διά του εκπροσώπου της Γιάννη Μιχελάκη. «Αποκαλύφθηκε πανηγυρικά, ότι ο κ. Βενιζέλος έλεγε ψέματα την περασμένη Τετάρτη, όταν διαβεβαίωνε τον ελληνικό λαό πως οι διαπραγματεύσεις με την Τρόικα ''δεν διακόπηκαν'' και ότι η ξαφνική αναχώρησή της από την Αθήνα ήταν δήθεν... ''προγραμματισμένη''…», σημείωσε. «Ο κ. Παπανδρέου απλώς προεδρεύει και ο κ. Βενιζέλος κάνει πρωθυπουργικά διαγγέλματα» επεσήμανε και κατηγόρησε την κυβέρνηση πως «ανήγγειλε ότι θα προχωρήσει εσπευσμένα σε κείνα που, έως χθες, φαινόταν σαν να θέλει να αποφύγει, ενώ προηγουμένως είχε υπογράψει! Δεν μας εξήγησε: αν ήταν σωστά, γιατί τα απέφευγε ώς σήμερα; Κι αν ήταν λάθος, γιατί χθες τα εξήγγειλε, υποσχόμενη μάλιστα ταχύτερους ρυθμούς απ’ ό,τι είχε αρχικά δεσμευτεί; Και, τελικά, γιατί τα προσυπέγραψε, αν είχε πρόβλημα; Και γιατί δεν τα έκανε προηγουμένως, αν δεν είχε πρόβλημα;», διερωτάται ο κ. Μιχελάκης. Η Ν.Δ., όπως είπε, θα περιμένει τις συγκεκριμένες αποφάσεις της κυβέρνησης για να τοποθετηθεί αναλυτικά.
Ειδικά, πάντως, για την πρόταση περί εργασιακής εφεδρείας των δημοσίων υπαλλήλων, η αξιωματική αντιπολίτευση μιλά για εσκεμμένη παραποίηση της αλήθειας από τον κ. Βενιζέλο, ο οποίος δηλώνει ότι πρόκειται για πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς, όπως λένε στη Συγγρού, η πρόταση της Ν.Δ. είχε εντελώς διαφορετικούς όρους και στόχευση. «Η Ν.Δ. προτείνει το συγκεκριμένο θεσμό για την αποφυγή της απόλυσης, ενώ η κυβέρνηση τον εισάγει ως προθάλαμο της απόλυσης», σημειώνουν και επαναλαμβάνουν το αίτημά τους για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες. «Οι πολίτες αντιλαμβάνονται ότι η ακολουθούμενη πολιτική είναι αδιέξοδη. Βυθίζει στην ύφεση την ελληνική οικονομία και οδηγεί στην απόγνωση την κοινωνία. Εκ των πραγμάτων οι εκλογές είναι η μόνη διέξοδος. Η χώρα χρειάζεται επανεκκίνηση», σημείωσε χαρακτηριστικά ο γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της Ν.Δ. Μάξιμος Χαρακόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου