Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2011

"Και διαχειριστής των χρημάτων μας"

Νέο κύκλο αναταράξεων προκαλούν οι προωθούμενες αλλαγές στο θέμα των αποδείξεων, τις οποίες εξήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος και αναγκάζουν τους πολίτες να βάλουν ακόμα πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη. «Ο κ. Βενιζέλος αποφάσισε και διέταξε -εκτός από συνιδιοκτήτης στα σπίτια μας- να γίνει και διαχειριστής των χρημάτων μας και μάλιστα να επιβάλει βαριά πρόστιμα, σε όσους αποταμιεύσουν και δεν καταναλώσουν», δήλωσε ο αναπληρωτής τομεάρχης της Ν.Δ. Γιάννης Βρούτσης, που προσέθεσε: «Τελικά το μόνο που δεν χρειάζεται απόδειξη είναι η ανεπάρκεια και η ανικανότητα της κυβέρνησης, σε βάρος μιας κοινωνίας που έχει περάσει προ πολλού τα όρια αντοχής της».
Για έλλειψη κεντρικού σχεδιασμού έκανε λόγο ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομίας της Ν.Δ. Νότης Μηταράκης στο Ράδιο 9: «Το μέτρο με τις αποδείξεις είναι εμφανέστατα σχεδιασμένο στο γόνατο. Λέμε στον κόσμο "σε υποχρεώνω να καταναλώσεις λεφτά που ακόμη δεν έχεις". Αν βάλετε κάτω ένα νοικοκυριό τι εισπράττει, τι πληρώνει μετά σε δαπάνες και σε χαράτσια δεν του περισσεύει το ποσοστό που του ζητάει η κυβέρνηση να καταναλώσει. Παρατηρώ σε κάθε μέτρο που εξαγγέλλεται ότι δεν υπάρχει μια συνολική σκέψη των δευτερογενών επιπτώσεων. Στην αρχή ως Ν.Δ. κατηγορούσαμε την κυβέρνηση για ένα λάθος σχέδιο, τελικά τους τελευταίους μήνες φαίνεται ότι δεν υπάρχει καν σχέδιο».
Στη Ν.Δ. επιμένουν να μιλάνε για πλήρη αναξιοπιστία της κυβέρνησης και προσωπικά του πρωθυπουργού. Ενδεικτική η χθεσινή αναφορά του γραμματέα του κόμματος Ανδρέα Λυκουρέντζου (ΑΝΤ1): «Προ τριών εβδομάδων άκουσα τον πρωθυπουργό να λέει ότι οι θυσίες του λαού πιάνουν τόπο. Μπορεί ο κ. Παπανδρέου να μας πει έναν στόχο τον οποίο πέτυχε για να καταλάβουμε πού πιάνουν τόπο οι θυσίες του λαού; Εδώ ο στόχος της μείωσης των δημοσίων δαπανών, ούτε καν αυτός επιτυγχάνεται. Αντίθετα έχουμε και εδώ ακόμα αύξηση των δημοσίων δαπανών».
Όσο για τα σενάρια περί συγκυβέρνησης, που προέρχονται από το Μέγαρο Μαξίμου, στη Συγγρού τα αποκλείουν κατηγορηματικά και επαναλαμβάνουν ότι μόνη λύση για τον τόπο είναι οι εκλογές και η αυτοδυναμία της Ν.Δ. Δηλώνουν δε βέβαιοι πως ο ελληνικός λαός πολύ σύντομα θα δώσει καθαρή εντολή στον Αντώνη Σαμαρά να αγωνιστεί να βγάλει τον τόπο από την κρίση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου